r
Nosalty Logó

Cukrász krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukrász krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 625 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4373 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 182 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 625 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.8 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4373 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 182 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben).
  2. Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben, de nálam ez 200°C-on volt jó, 10 percig, alsó-felső álláson. (Hólyagos lesz nagyon, de semmi pánik, ez így természetes. :-)) Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
  3. A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
  4. A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
  5. A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam :-) ).
  6. Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
  7. Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.
  8. Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni.
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 304
  • Össznézettség: 271766
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

Érdemes olyankor sütni, amikor más, sok tojássárgáját igénylő ételt is készítünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár ez a változat nem ér fel Édesanyám isteni, házi krémesével, mégis nagyon finom. Valóban olyan, mint amilyet a cukrászdákban kapni, csak mondjuk nem 10, hanem kb. 5-6 cm maga. :-) Nagy előnye viszont a házi krémessel szemben, hogy nem folyik ki belőle a krém, hanem katonásan áll benne, valamint kiváló alternatívája a maradék tojásfehérje hasznosításának. :-) Még egy dolog: én NAGYON féltem tőle, hogy hűűű, de nehéz lesz biztos az omlós tészta elkészítése, de nem volt az, sőt! Nagyon hálás "anyag", könnyű vele dolgozni. A krém készítése sem volt bonyolult, úgyhogy fel van véve állandóra a repertoárba. :-) Ebből az adagból kb. 24 db kocka lett nálunk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez aztán 'A KRÉMES'.:D Nem szeretem túlzottan a sütiket, de egy ilyen darabért bármit megadnék. Imádom, olyan habos-babos süti, kevés tésztával.:) Ezt a receptet mentettem, csak egyenl?re a tojásfehérjék száma rettent el.:S Hol volt ez a recept a Karácsonyi készül?dés id?szakában?:P Többé ne tessék eldugdosni az ilyen finomságokat!

Törölt felhasználó

Igenis, Ms. Poppy, bocsánat! :-D :-D :-D Bevallom, évek óta nem sütöttem krémest, most is csak azért, mert összegy?lt rengeteg sok fehérje. Igaz, csak 8 db volt itthon, de engem ez nem aggasztott, hát annyiból csináltam. (7 volt mélyh?tve, 1 meg a tojás sárgájával együtt ment bele frissen) Nagyon szépen köszönöm a dicséretet, igen jól esik. :-)

Törölt felhasználó

Tényleg nagyon jól néz ki a sütid, én is kipróbálom egyszer, ha összegy?lik a tojásfehérje adag. Az lenne a kérdésem, hogy egyébként meddig áll el a h?t?ben a tojásfehérje? El?re is köszi!

Törölt felhasználó

Szia! A tojásfehérjét le lehet fagyasztani, és akkor eláll szinte bármeddig. Aztán csak ki kell olvasztani, és már lehet is használni. Én így csináltam tegnap madártejet. :-)

Törölt felhasználó

Évikee! Én a tojásfehérjét a fagyasztóban szoktam összegy?jtögetni, ott biztosan eláll Marika

Törölt felhasználó

Kedves Evikee, Muminé megel?zött a válasszal: én is apránként fagyasztgattam le a fehérjéket, mélyh?t?ben várták jobb sorsukat - nyár óta. :-)

Törölt felhasználó

Kiprobáltam remek, eddig csak hájas tésztáböl készitettem, de ez sokkal egyszer?bb. Köszönöm.A tojásfehérje foliázva egy hétig is eleál a h?töbe.

Törölt felhasználó

Már nagyon régen szerettem volna meglelni az igazi krémes receptjét! Hasonlót szoktam készíteni, de a hétvégén ezt próbálom ki! Nem baj ha sok tojássárga megmarad, van egy teasüti receptem "Néró "amibe csak sárgája kell, legalább együtt készülhet a kett?.Köszi Marika

Törölt felhasználó

Kedves Marika, nagyon-nagyon szívesen. :-) Néró receptje nincs még fent a NoSalty-n? Mert akkor várjuk szeretettel! :-)

Törölt felhasználó

Kedves hozzászólók! Bátran próbáljátok ki én garantálom nem jártok rosszul, ugyanis én még az elkészítés napján ettem Zituska krémeséb?l(egynél meg sem tudtam állni)és MENNYEI

Törölt felhasználó

Nahát, Zsike Mama! :-) :-) :-) Köszönöm szépen a referenciát! Te mikor pakolod fel az isteni jó kis kajáidat?? Figyelem Mindenki! Zsike Mamától származik ám a "Nem-lehet-abbahagyni csirke" is!! :-)

Törölt felhasználó

Köszi mindenkinek!

Petra

2010. január 19-én erre a receptre voltak a legtöbben kíváncsiak!

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm ezt az érdekl?dést Mindenkinek! Most aztán már süssétek is meg, mert tényleg olyan finom, mint amilyennek kinéz. :-)

Törölt felhasználó

Engem is csábít ez a recept. Azt azért még megkérdezem, zselatin nem szükséges bele ahhoz, hogy ilyen szépen megálljon?

Törölt felhasználó

Szia kedves Trixi! Nem, általában azokhoz a finomságokhoz, amikben felvert tojásfehérje van, nem szükséges más tartóanyag. Ehhez sem. :-) Csak bátran!

Törölt felhasználó

Kedves Zit! Hétvégén kipróbáltam és tökéletes lett. Köszönöm a segítséget és f?leg a receptet!!! Trixi

Törölt felhasználó

Kedves Trixi, én köszönöm a pozitív visszajelzést. Örülök a sikerednek!

Törölt felhasználó

Szia! a lapokat tepsi hátulján sütöd?

Törölt felhasználó

Szia Lirhen! Nem, én simán beletettem a tepsibe.

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem. Finom lett, csak a krém egy kicsit vizes, ezt majd még gyakorolom. Én húsz deka cukrot használtam, így pont jó volt, se nem édes, se nem íztelen.

Törölt felhasználó

Háááát, én nem tudom, bevallom, mi lehetett az oka annak, h vizes lett a krém. Nekem jó lett, ezért nem tudok ebben sajnos segíteni, de Petra biztos meg tudná szakérteni a porblémát. :-) Ne aggódj, másodszor biztos még finomabb lesz! És köszönöm az 5letet a cukorral kapcsolatban. Nekünk a recept mennyisége volt pont kell?en édes, de biztosan vannak olyan NoSalty felhasználók, akiknek a Te verziód lesz finomabb. :-)

Törölt felhasználó

Lirhen! Hogy mit?l lehet a krém vizes....hát az én tapasztalatom az,hogy tovább kell egy kicsit f?zni a pudingot!Ha a fakanállal kevergeted és csíkot húzva látod az edény alját,na talán akkor jó........................de még egy kicsit f?zheted!A Habot is f?zheted tovább mint 3 perc! Próbáld ki,remélem tudtam segíteni! Lidi

Törölt felhasználó

Talán attól vízes a krém,mert nem tejjel f?zött,hanem vízzel...lehet próbálkozni fele-fele víz és tej variációval,bár én csak tejjel készítem.

Törölt felhasználó

Lidi, köszönöm a választ, szerintem is az lehetett a probléma - ami annyira volt probléma, hogy másnap észre se vettem. Oda se neki, a receptet is elkérték, most gy?jtögetem a tojásfehérjéket:)

Törölt felhasználó

Szia! A lapokat milyen nagyságú tepsiben sütöd? Mikor megtaláltam ezt a receptet, rögtön elkezdtem gy?jteni a fehérjéket s most elérkezett az id?, hogy megsüssem. Már nagyon várja a család, hogy enni lehessen. Köszi:-)

Törölt felhasználó

Szia Erika! Én 34*25 cm-eset használtam. Remélem, még id?ben tudtam válaszolni Neked. :-)

Törölt felhasználó

Ez valami isteni!Nálunk mindenki krémes fan,így nem volt kétséges,hogy ezt ki kell próbálni.Nekem 25 db lett bel?le, 5x5-ös négyzetekre vágtam fel.A két vejem is imádta,csak persze kevés lett.A férjemnek els?re 3 db-ot adtam.Kérdeztem,hogy ízlik-e.Azt mondta,hogy ennyib?l nem tudja megállapítani,így megevett még kett?t.És akkor megállapította:nagyon finom!Gratulálok kedves Zit,mennyeit alkottál,és köszi,hogy megosztottad velünk.Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Jaj, de aranyos vagy, Éva, nagyon szépen köszönöm. :-) Igazán boldoggá tett, ahogy olvastam, mekkora sikere volt Nálatok is ennek a finomságnak! Ilyenkor mindig úgy feltennék gyorsan még valamit, amivel örömet szerezhetek. :-)

Rea

Szia! Ez tényleg gyönyör?, ma ki is próbálom, tészta már a hideg spájzban figyel. Egy kérdésem lenne. Te por vagy kristálycukorral csináltad? Mert a hozzávalók között kristály van, a leírásban pedig por. Én utóbbira tippelnék, de az nincs itthon. Lehet kristályból is? A tojásfehérjét én is szoktam fagyasztani, most is van vagy 20 a fagyiban, pont azért álltam neki ennek a receptnek. Anyósomnak van egy házi receptje, eddig olyat szoktam, na az is isteni, csak krémesebb és nem ilyen látványos. El?re is köszi a választ, remélem hamar válaszolsz, vagy bárki aki csinálta eddig kristállyal:)

Törölt felhasználó

Szia kedves Brea! Simán nekiállhatsz kristálycukorral is. :-) Én azzal készítettem, mindjárt korrigálom a receptet, köszönöm az észrevételt. Jó f?z?cskézést! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek