Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos málnakrémleves

Rumos málnakrémleves
Rumos málnakrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam. Egy igazi, melengető leves hógolyócsaták és szánkózások után. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nyáron, a kánikulában is jó ez a leves - lehűtve. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát a cukorral és a citromlével főzni kezdjük. Fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal fűszerezzük.
  2. Felöntjük vízzel, forralunk rajta egyet.
  3. Folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, sűrű szitán átszűrjük.
  5. Végül hozzáöntjük a rumot. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

málnaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
málna 500 g
cukor 4 ek
citromlé 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűbors 1 csipet
víz 200 ml
főzőtejszín 100 ml
fehér rum 40 ml