Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes brownie

Mézes brownie
Mézes brownie
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Brownie szerintem mézzel az igazi, így az állaga még krémesebb, dúsabb, az íze gazdagabb. Természetesen mindenekelőtt egészségesebb is, hiszen a méz felszívódásához sokkal jobban alkalmazkodott a szervezetünk, és nem dobja meg a vércukrot annyira, mint a cukrok. Nem minden receptben tudunk mézet alkalmazni, mert kicsit elnehezíti a tésztát, de ennél kifejezetten jó. Ha hozzájutunk édesítetlen csokihoz, akkor természetesen használjunk több mézet. A blogomon pedig megtaláljátok a paleo-szénhidrátmentes verzió receptjét is. Én nem vagyok a híve a mesterséges ételédesítőknek, ezért a fruktózt és a mézet részesítem előnyben, valamint ha valaki bírja, akkor a nyírfacukrot, és a számomra leginkább bevált eritritet.

NE FELEDJÉTEK A VANÍLIA FAGYIT!!!!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyon gyors, tényleg kész van 15 perc alatt. Az előkészület max. 10 perc. Akkor is jó, ha hirtelen beállít valaki, vagy ha valami forró, gyors finomságra vágysz. Hidegen kissé tömör, de nagyon-nagyon finom. Kis kockákra szelve tea vagy kávé mellé nagyon finom, és ha úgy tartja kedved, megmelegítheted újra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a csokit gőz fölött egy edényben a vajjal, és öntsük melléjük a mézet.
  2. Keverjük össze egy másik edényzetben a száraz összetevőket és egy csipet sót.
  3. A tojásokat villával verjük fel egy kissé, és keverjük a lisztes keverékhez, majd keverjük hozzájuk az olvasztott mézes csokit. Ha összeállt kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még bele mézet. (Minden igazi méz egyéniség, és nem mindig egyforma az édességük. Az enyém a mézontó méz, meglehetősen édes.)
  4. Sütőpapírral bélelt formában süssük előmelegített sütőben addig, amíg a szélein elkezd megrepedni a kéreg. Ne süssük tovább, mert elpiskótásodik. Az a lényeg, hogy a közepe lágy, fondantos jellegű maradjon. Egyébként nem ragad le.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X15 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Honey Brownie, Forró Csokiszelet, mézes csokis süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andi8508
andi8508 Fri, 2014-01-10 11:38

Most akkor kell bele liszt vagy nem? Mert a hozzávalóknál nincs, a 3.pontban meg azt olvasom, hogy a tojást keverjük a lisztes keverékhez.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-12-10 11:02

Szia! Aki gluténmentes diétára (mert az is diéta!) kényszerül, ezt bátran fogyaszthatja! Sőt, ahogy elnézem a tejmentes diéta (mert sokan allergiások arra is) is. Valamint... mértékkel még a cukorbetegek is ehetik... A diéta nem feltétlenül egyenlő a fogyókúrával!

mayura
Mayura / mayura Mon, 2014-01-06 15:18

Bocs a kései válaszért! De nem kell a liszt. Eddig, dióval és mandulával próbáltam, finom és kissé durvára őrölt formában kb, fifti-fifti

Akunyin333
Akunyin333 Mon, 2013-12-09 21:03

Kedves Artemisz!

Ha jol latom senki nem irta, hogy ez dietas etel!

Udv.
A

Artemisz
Artemisz Tue, 2013-12-10 18:07

Kedves Akunyin333!

Valóban senki nem írta, hogy diétás, én gyűjtőfogalomként használtam, a "story"-ban olvasottak után, idézem:
"A Brownie szerintem mézzel az igazi, így az állaga még krémesebb, dúsabb, az íze gazdagabb. Természetesen mindenekelőtt egészségesebb is, hiszen a méz felszívódásához sokkal jobban alkalmazkodott a szervezetünk, és nem dobja meg a vércukrot annyira, mint a cukrok."
Mindössze arra akartam utalni, hiába "spóroljuk" ki a cukrot az ételből (ami önmagában helyes lenne), ha nem tennénk bele 20 dkg csokit, amiben rengeteg a cukor...

Üdv.
A.

Artemisz
Artemisz Mon, 2013-12-09 19:09

Kedves Mayura!

Az étcsokiban is rengeteg cukor van. + 10 dkg zsiradék...
Felejtsük már el, hogy a süti diétás! Ha sütit eszünk, akkor vállaljuk, hogy értéktelen szénhidrátot, telített zsírt fogyasztunk, amit a szervezet nem tud feldolgozni, és bizony zsírpárnaként rakódik le...

Üdv.
A:

mayura
Mayura / mayura Mon, 2014-01-06 15:16

Kedves Artemisz!
Az a helyzet, hogy nem mindegy hogy az ember 1-2 kanálnyi cukrot fogyaszt. Mint a fogyókúrák mestere (-35 kg) hidd el nekem, az a kevés is számít. Én gyakran használok olyan csokit amiben nincs édesítés. De ez a süti nem diétás, ez tény én nem is írtam, viszont van egy low carb verzióm is fent Browni Light néven.
BUÉK

404
étcsokoládé 200 g
finomliszt 200 g
tojás 3 db
vaj 100 g
méz 150 g
sütőpor 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek