r
Nosalty Logó

Metélőhagymás csirkecombok krumplival

Kiss Móni
Metélőhagymás csirkecombok krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1112
Kalória
70.3g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
66.5g
Zsír
540.1g
Víz
362.7g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    540.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 4443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A csirkének leszedjük a bőrét, majd alaposan megmossuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
  3. Egy tálba tesszük a csirkét és a hagymát.
  4. Egy kisebb tálban az olajból, metélőhagymából, petrezselyemből, sóból és borsból egy sütőkeveréket készítünk. Ha kész akkor ráöntjük a hagymás csirkére. Jól összekeverjük a kezünkkel, hogy mindenhova jusson.
  5. Fogunk egy sütőzacskót és beletesszük az egészet, majd rátesszük a krumplit és összekötjük. Beletesszük egy tepsibe. A zacskót néhány helyen tűvel kilyukasztgatjuk.
  6. 180 fokon kb. 45 percet így sütjük. Majd kivesszük, a zacskót szétvágjuk és óvatosan a tepsibe fordítjuk az ételt. Majd visszatesszük a sütőbe sülni, pirulni még kb. 15-20 percet. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Nagyon könnyű, nagyon egyszerű és gyorsan megvan! 

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek