r
Nosalty Logó

Almás pite 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Almás pite 14.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 929 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.1 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3083 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 7428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Tetszés szerinti mennyiségű cukrot (kb. 5 dkg), 1 cs vaníliás cukrot és a fahéjat beleszórjuk, jól elkeverjük, és hagyjuk állni!
  2. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat összekeverjük. A margarint gyorsan összemorzsoljuk a lisztben, beleütjük a 2 tojássárgáját, és puha tésztát gyúrúnk belőle. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik egy picit nagyobb legyen.
  3. Lisztezett deszkán a tepsink méretétől 1,5 cm-rel nagyobra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit úg, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Megszórjuk pici zsemlemorzsával.
  4. Az almát picit kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezt is megszórjuk kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, de csak akkorára, mint a tepsi mérete, ezzel befedjük. A tészta szélét összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 438
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 63034
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Aki nem szereti a fahéjat, az el is hagyhatja belőle. Nem kell az almát előre megdinsztelni. Tálaláskor vaníliás porukorral szórjuk meg a tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagynéném receptje ez , aki valószínű, hogy a nagymamámtól tanulta. Nagyon régi recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...