r
Nosalty Logó

Almás pite 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Almás pite 14.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 929 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 191 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 929 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.1 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3083 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 7428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Tetszés szerinti mennyiségű cukrot (kb. 5 dkg), 1 cs vaníliás cukrot és a fahéjat beleszórjuk, jól elkeverjük, és hagyjuk állni!
  2. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat összekeverjük. A margarint gyorsan összemorzsoljuk a lisztben, beleütjük a 2 tojássárgáját, és puha tésztát gyúrúnk belőle. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik egy picit nagyobb legyen.
  3. Lisztezett deszkán a tepsink méretétől 1,5 cm-rel nagyobra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit úg, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Megszórjuk pici zsemlemorzsával.
  4. Az almát picit kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezt is megszórjuk kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, de csak akkorára, mint a tepsi mérete, ezzel befedjük. A tészta szélét összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 59118
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Aki nem szereti a fahéjat, az el is hagyhatja belőle. Nem kell az almát előre megdinsztelni. Tálaláskor vaníliás porukorral szórjuk meg a tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagynéném receptje ez , aki valószínű, hogy a nagymamámtól tanulta. Nagyon régi recept.

Hozzászólások

tekovacs

Nem csak finomnak néz ki, de még szép is!:) Süt?por nélkül nekem ez a linzer tészta receptje: 10, 20, 30; cukor, margarin, liszt:)

Edit

Örülök , hogy tetszik! :))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Ma meg csinálom.

Edit

Örülök ! Majd írd meg , hogy ízlett-e? Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nagyon tetszik a recepted, ma ezzel a sütivel lepem meg a páromat. :) Már a süt?ben van, mire hazaér, kész lesz. A tésztát azonban nem tudtam rendesen nyújtani, nekem nagyon lágy lett. Nem volt gond, mert nyújtás helyett szépen bele simítottam a tepsibe. Biztosan elkészítem legközelebb is, így tudsz segíteni, miért lett ennyire lágy a tésztám? Köszönöm szépen, és majd beszámolok a fogadtatásról is. Puszi, Évi

Edit

Kedves Évi ! Igen ez ilyen lágy a tészta ! A titka az , hogy nagyon gyorsan kell összedolgozni a margarinnal , hogy ne olvadjon meg nagyon a kezünk melegét?l. De ha mégsem vagyunk elég gyorsak akkor marad a Te ügyes megoldásod :)))) amire magadtól rájöttél :))) és lisztezd jól be a deszkát a kinyújtáskor. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Megcsináltam!!Nagyon-nagyon ízlett mindenkinek.Köszönöm.

Edit

Kedves Karacska ! Nagyon- nagyon örülök :)))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Hát ez nekem nagyon nem sikerült. A tészta kissé fojtós lett, a tölteléknek meg semmi íze. Amúgy jól néz ki :9 Mit ronthattam el? Az alapanyagok és arányok rendben voltak.

Edit

Kedves vzoli ! A tölteléknél sokat számít az alma fajtája ,és ha raksz bele elég cukrot , fahéjat akkor biztos jó lesz. A tésztába ha beleraktad a megadott mennyiséget akkor folyós nem lehet , ha csak a margarint fel nem olvasztottad:)) A tésztával gyorsan kell dolgozni , mert a kéz melegét?l olvadhat a margarin , de azért folyós nem lesz. Remélem legközelebb sikerül:)) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Szervusz! Több "kostoló" véleménye alapján valószín?leg kevés cukrot kevertem a töltelékbe. Legközelebb biztos jobb lesz. :) Minden jót, kelemes ünnepeket!

Edit

Kedves Vzoli ! Örülök ,hogy nem adod fel:)))Köszönöm a jó kívánságokat , és viszont kívánom én is Neked:)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept! Pár órája lett kész, de a Család meg sem akarta várni, hogy kih?ljön! :)

Edit

Kedves Csodabogyó ! Örülök neki:)) Üdv Edit

Ancsocska

Megsütöttem, és isteni finom lett! Mivel csak kicsi tepsim van, fele adagot csináltam, 1 egész tojást tettem bele, és a tetejét nem kentem meg semmivel. Az almának nem volt szívem kicsavarni a levét, úgyhogy összekevertem egy kis darával, így sokkal többnek t?nik a töltelék, és zsemlemorzsa helyett is darát szórtam a tésztára. Mennyei! Köszönöm a receptet! (Egyébként nekem is kicsit lágy lett a tészta, mert el?ször túl hideg volt a vajam, megmelegítettem csak túl sokáig... De nem volt gond, szépen belenyomkodtam a tepsibe, a tetejére meg kézben kis lapocskákat gyúrtam és ráfektettem, nagyon finom és tökéletes lett!)

Edit

Kedves Ancsocska ! Igen ezt a tésztát hideg vajjal vagy margarinnal kell készíteni , mert akkor nagyon lágy lesz ha meleg a vaj. A kéz melegét?l úgy is felolvad a kell? képen. De nagyon ügyesen megoldottad ezt a gondot , mert valóban kézzel is belelehet tapicskolni a tepsibe a tésztát . Örülök , hogy tetszett a receptem és alkalmasnak találtad kipróbálásra . Én meggyeset csináltam a héten , de azt hiszem valamelyik nap az almás kerül sorra:))) :)))) Üdv Edit

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek