Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás citromhab

Mentás citromhab
Mentás citromhab
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon citrusos, nagyon mentás, és szuper frissítő tud lenni ebben a hőségben egy jéghideg mentás citromhab!
Próbáljátok ki Ti is! ;)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat a cukrokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, levét, és egy lime-ot is belefacsarunk, majd jól összekeverjük.
  2. Egy lábasba öntjük, és kis lángon addig melegítjük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaja,t és eldolgozzuk benne, majd a görög joghurttal is jól összekeverjük.
  3. Egy kis tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk egy marék, felaprított menta társaságában a sárga krémhez. Összedolgozzuk, poharakba öntjük, és a hűtőbe tesszük.
  4. Hidegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 434
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1142 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromkrém, gyümölcskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
tojássárgája 3 db
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
vaj 2 ek
görög joghurt 250 ml
habtejszín 100 ml
menta 5 szál