Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara desszert egyszerűen

Rebarbara desszert egyszerűen
Rebarbara desszert egyszerűen
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben három hatalmas rebarbaratő növekszik. Veteményeskertünk gyönyörű díszei. Nincs mindig kedv és idő arra, hogy sütit vagy valami más finomságot készítsek ebből a fantasztikus, vitaminokban gazdag növényből. Ezt a gyorsan elkészíthető krémet kísérleteztem ki. Nagy melegben különösen jólesik!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A cukrozott fahéj nélküli rebarbarapépet le is lehet fagyasztani télire. Ezzel a rebarbarapéppel sűríthetjük a gyümölcsmártásokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbaraszárakat megmossuk, és megtisztítjuk.
  2. Egy fazékba daraboljuk, és meghintjük cukorral.
  3. Lassú tűzön kevergetve pépesre főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Minél több C -vitamin marad benne, annál jobb!)
  4. Ha kész, kézi krumplinyomóval jól elkeverjük, és beletesszük a fahéjat.
  5. Amikor langyosra hűlt belekeverjük a tejfölt.
  6. Hűtőben jól kihűtjük, és poharakba merve kínáljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 188
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
388 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarakrém, fahéjas rebarbara desszert, tejfölös-fahéjas rebarbara desszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szimóca
Szimóca / Szimóca Tue, 2014-08-26 12:13

Elkészítettem, és nagyon finom lett. :) Köszönöm a receptet,remek ízvilágú finomság!

87
rebarbara 50 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tejföl 2 ek