Melegszendvicskrém 4. - vigyázz, gyerekkel vagyok
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
30g májkrém92 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
3g majonéz15 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
19g csemegekukorica16 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
120g májkrém366 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
12g tojás15 kcal
-
13.1g májkrém40 kcal
-
3.3g ketchup3 kcal
-
1.2g majonéz6 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
-
8.2g csemegekukorica7 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
16.4g trappista sajt58 kcal
-
21.9g kenyér60 kcal
-
10.9g paradicsom2 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1566.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 134.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 1389 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 1548 micro
-
Lut-zea 308 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 110.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6265.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1361 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 3088 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 536.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 5558 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 6192 micro
-
Lut-zea 1233 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 608 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 677 micro
-
Lut-zea 135 micro
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
120 g májkrém
-
2 ek ketchup
-
1 ek majonéz
-
1 ek tejföl
-
75 g csemegekukorica
-
1 csipet só
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
4 szelet kenyér
Elkészítés
- A tojást megfőzzük, majd leszedjük a héját, és villával összetörjük.
- Ha mindenki szereti, akkor a vöröshagymát pároljuk üvegesre1 ekolívaolajon, majd keverjük a tojáshoz.
- A többi hozzávalót alaposan belekeverjük, és jól eldolgozzuk.
- A sütőt előmelegítjük. A kenyerekre rákenjük a krémet, megszórjuk reszeltsajttal.
- A megkent kenyereket tepsibe rendezzük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, a sütő felső 1/3-ába.
- Addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13537
- Feltöltés dátuma: 2011. február 27.
Ajánló
Ha ügyes vagy, és a gyerek nem figyel, akkor ne fehér kenyérrel készítsd. Én szeletelt 100% teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam a keze alá tenni. Ha megsült, nem veszi észre, hogy nem normál kenyér, mert megpirul, és a kenyér is barna lesz. De neked számít, mert a te agyon stresszelt lelked megnyugszik, hogy evett egy kis rostot…nem? A sajátomon rendszeresen van pepperoni vagy erőspaprika, esetleg paradicsom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
A mai modern konyha- és gasztrokultúra fejlődésének és terjedésének együttes velejárója, hogy egy háztartásban, lakásban a központi hely szerepét egyre inkább átveszi, vagy legalábbis a vezető szerep betöltésének babérjaira (érted? babérjai…ezt nem tudtam kihagyni) tör a konyha, mint helyiség. Történik ez azért, mert most mindenki, aki főz: trendi. Ha felteszed a fészbúkra vagy az ívívre, tuti belájkolnak. Sokan jönnek rá, hogy egy étel saját kezűleg történő elkészítése és tálalása a családnak vagy haveroknak nem csak „menő”, hanem közben relax tevékenység is. Persze, ha sikerül… Érdemes ez előkészületekbe, vagy magába főzésbe is bevonni a családtagokat, haverokat, hiszen közben jó alkalom nyílik egy közös borozásra (de mikor nem ?), esetleg az aktuál-, vagy világpolitikai események széleskörű kitárgyalására is (hogyne). Ne vonjuk ki ebből a gyereket sem. Szerintem már abszolút nem helyén való a régi mondás, miszerint: „Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való”. Azt gondolom, hogy inkább sok felnőttébe nem kellene ilyen eszközöket adni…, mer’ ugye az agyasoknak a „mekibe” vagy a börgerbe a hamburgerhez nem nagyon kell…Egyébként még egy-két mondat a gyorsétterem-láncokról. Ugye az egyértelmű, hogy nem a „sok finomság” miatt népszerűek a gyerekek körében. Á, ne már, azért egy sült krumplit te is meg tudsz csinálni, nem? Sokkal inkább azért mert az egész ottlétet a gyerekek számára bulivá, játékká teszik. Teszik ezt a kajához adott játékkal, a csomagolással és persze a környezettel is. A gyerekben meg mi csapódik le? Mi van otthon? Számára csak a stressz a kaja körül. Miért? Mit kérdezel először az oviban, ha érte mész (és később folytatod a suliban is)? Sztem ez az első három. Mi volt az ebéd? Megetted? Uzsonnáztál? (nagyobb korban: tízórai is játszik, mint kérdés)…a válaszokat nem kell kommentálnom sztem, és csodálkozni sem kell, ha nem eszik rendesen, rendszeresen. Szóval ehhez képest nekik a gyorsétterem egy paradicsom. Te meg legalább örülsz, hogy megeszik végre vmit. Tehát tedd neki otthon játékká a főzést, és az előkészületekbe, - ahová tudod - , vond be őt is. 3 éves kortól már teljesen nyitottak ehhez. Ezt az 5 éves lányom egyedül készíti. Mindenkinek menni fog. Egyszerű, gyors, persze nem a kulinaritás csúcsa, de most nem is az a cél…ahogy egy régi-régi tibeti közmondás tartja: Ha nem a legmagasabb hegyet mész megmászni, akkor nyugodtan hagyd otthon az oxigén maszkodat. (ne keressetek rá...kamu tibeti közmondás, bocs :)) Dorina melegszenyakréme: Főzz meg két tojást. Még az órát sem kell nézned, lehet kőkemény, úgyis össze kell törni. Alap, aki nem tudná. A tojást csak akkor tedd a vízbe, ha már forr. Mondjuk két tojáshoz 1 liter víz, bele 1 evőkanál só, vagy ecet. Főzöd kb. 8-10 percig, aztán öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideget. 1 perc múlva ismét engedj rá hideg vizet, várj. Ha a tojás kihűlt langyosra, akkor így a héja könnyen leszedhető. Ha megfőtt törd össze villával alaposan.( ez nagyon megy) Mehetnek bele a hozzávalók. Alaposan össze kell keverni, és kész. (ha én készítem, akkor 1 kisebb fej vöröshagymát is pirítok bele). Kell még egy csomó reszelt sajt. Már csak fel kell kenni kenyérre, rá a reszelt sajt, és mehet a sütőbe 200 fokra, a felső 1 harmadába. Ha megbarnult a sajt, akkor kivehető. Kb 8-10 perc. Ha van grillfunkció a sütőn, akkor az utolsó pár percben azt is nyomhatsz neki.