Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg céklasaláta rukkolával és márványsajttal

Meleg céklasaláta rukkolával és márványsajttal
Meleg céklasaláta rukkolával és márványsajttal
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen is jólesik a saláta, különösen, ha melegítő finomság kerül a tányérunkra. A sült cékla mellé mennyeien illik a roppanós rukkola és a krémes márványsajt!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és hozzáadjuk az olívaolajat, egy kanál balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd belecsomagoljuk az alufóliába.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  4. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a rukkolát, a tökmagolajat, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk. Rámorzsoljuk a márványsajtot, és elkeverjük.
  5. A tetejére szórunk egy-két kanál tökmagot. Azonnal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 924
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

meleg céklasaláta, márványsajtos-rukkolás céklasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
cékla 2 közepes db
rukkola 50 g
olívaolaj 2 ek
tökmagolaj 2 ek
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kéksajt 5 dkg