Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves ahogy a nagymamám készíti

Meggyleves ahogy a nagymamám készíti
Meggyleves ahogy a nagymamám készíti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyim kedveskedett az unokáknak ezzel a finom étellel, most már sajnos nem főzhet nekünk, de a receptjét megörökölve az én gyerekeim is megkóstolhatják gyermekkorunk egyik nagy kedvencét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti, tejszínt is tehet bele, illetve más gyümölcsökkel is elkészítheti ez alapján.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőttet levével együtt feltesszük főni.
  2. A pudingport egy edényben csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejjel.
  3. Ha már kezd forrni, egy keveset hozzákeverünk a pudingos keverékhez, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklete.
  4. A pudingos keveréket apránként hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a szegfűszeget, illetve ha nem elég édes, akkor cukrot is.
  5. Megvárjuk míg felforr, hogy jó krémesre sűrűsödjön a levesünk.
  6. Ha kész, ajánlott még hagyni kicsit állni fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 869
elküldve: 7
receptkönyvben: 111
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös meggyleves, krémes meggyleves, pudingos meggyleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klerCSu
klerCSu Thu, 2013-03-14 23:21

Bocsánat előre is a buta kérdésért! A befőttet a saját levében tesszük fel főni,vagy teszünk hozzá vizet is? :)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Tue, 2013-03-19 19:37

Nem buta kérdés, én saját levében tettem oda főni, és vizet csak akkor öntök hozzá, ha túl édes a befőtt, illetve ha kevés a lé a gyümölcshöz képest, de szerintem ízlés kérdése :)

332
meggybefőtt 1 kg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
tejföl 3 ek
cukor 1 ek
szegfűszeg 5 db