r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Meggyes-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 1537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8415.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    2847 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 6141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és az olajjal. A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, és ezt összekeverjük a tojásos masszával csomómentesre, majd a felvert tojásfehérjét beleforgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg nagyon.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük /tűpróba/. Hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a túrót. Ezzel megkenjük a kihűlt tészta tetejét.
  4. A lecsepegtetett meggyel megszórjuk. A meggylevet 7 dl mennyiségre kipótoljuk vízzel. A pudingport elkeverjük 3 ek kristálycukorral, és felöntjük a meggylével, majd sűrűre főzzük, és ráöntjük a süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 40320
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor Mirindás muffint  készítettem, de sok lett a túrókrém. Nem szerettem volna még egy adagot csinálni, ezért gondoltam, fehér tésztát csinálok, és meggyel kombinálom. Hát mit mondjak, szerintem veri a mirindás muffint ízben és színben is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!