Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes gesztenyepüré Gabystól

Meggyes gesztenyepüré Gabystól
Meggyes gesztenyepüré Gabystól
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus rossz napom volt... ami felborítható, felborítottam. 1 bögre vízből tenger lett a konyhámban, sose hittem, hogy ennyi fér bele... ami leeshetett, az leesett, szidtam a gravitációt. A férjem egy ideig hallgatta a morgásomat, aztán azt tanácsolta üljek le, pihenjek meg, és főleg ne nyúljak semmihez...

Szót fogadtam, leültem és NoSalty-t nézegettem megnyugvásképp. És akkor megláttam oldalt a habos, csokis, madártejes képet...

Máris tudtam, hogy mi lesz a megoldás a bajaimra. :) A habos képről beugrott... ez kell nekem, ilyen habos akármi... Főzni nem akartam, így lett belőle gesztenyepűré, ami bármikor, bármilyen körülmények között minden mennyiségben jöhet. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kemény tejszínhabot készítünk a habfixálóval, ízlés szerint porcukorral.
  2. Poharak/tálkák aljába habzsákkal nyomunk egy sor habot, szórunk rá kevés negyedelt meggyet. Kevés habot ismét nyomunk, majd a 6 tálba eloszlatjuk a gesztenyét (fokhagymanyomóval tettem rá), tejszínhabbal díszítjük.
  3. A kakaót és a cukrot 3-4 kanál vízzel összekeverjük, felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon. Beletesszük a vajat, elkeverjük, és ecsettel rácsorgatjuk a tetejére (ha kell, tegyünk még hozzá kanalanként vizet, hogy folyékony legyen).
  4. A középső tejszínkupacra negyed meggyet teszünk.
  5. Lehűtjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 057
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyepüré, tejszínhabos gesztenyepüré, habos-meggyes gesztenyepüré

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2015-11-12 15:51

Kedves NoSalty csapat,
biztosak vagytok benne? Valami tévedés van, mert a facebook-on jelenleg nem található.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-11-12 17:10

Kedves Gabys,

Igen, igazad van! Rossza dátum a te recepted 201-10-31-én ment ki a NoSalty Facebook oldalára, 14:33-kor. A rossz értesítőt töröljük!

Köszönjük, hogy szóltál! Szép napot kívánunk! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2015-11-12 17:44

Gondoltam, hogy valami nem stimmel. Sebaj, ennyi hiba belefér:) Nektek is szép napot!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-03-22 12:52

Nagyon guszta! A párom most nagyon beteg, de amint meggyógyul, ez lesz a "végre ehetek hideget" édessége. :)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-03-22 13:11

Kedves Viola:)
Legfontosabb: gyors gyógyulást kívánok a párodnak! Bár a kép nem annyira tökéletes, de tényleg látványos, és nagyon finom. Engem a gesztenyepűré mindig "rendbe tesz":) Kislánykorom óta imádom. Nem annyira hideg, csak mint a habos gesztenyepűré. Tényleg érdemes elkészíteni. Kíváncsi leszek majd a véleményedre és persze a párodéra is:) Szép hétvégét! Gabi

284
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 2 csomag
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 1 ek
víz 4 ek
vaj 2.5 dkg
meggy 10 dkg