Nosalty Logó

Meggyes és csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nudli7
Ezen a képen: Meggyes és csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5049 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5543.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3325 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 5049 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 1 csomag sütőporral és egy csipet sóval.
  2. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral.
  3. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a liszthez, és összekeverjük.
  4. Ezután a tojásos masszát is hozzáadjuk a liszthez és összekeverjük.
  5. Végül apránként hozzáöntjük a tejet.
  6. Elfelezzük a masszát, és az egyik felébe az apró kockákra vágott csokit, a másik felébe meggyet teszünk.
  7. A muffinsütőtbe belehelyezzük a muffinpapírokat, majd ezekbe belekanalazzuk a masszát, úgy, hogy kb. 80%-ig legyen tele.
  8. 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési fokozaton, kb. 30 percig sütjük (addig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1321
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 26.

Receptkategóriák

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a muffint! A családom is odavan érte, de van aki a csokisat, van aki a meggyeset szereti, így fele-fele arányban szoktam készíteni. Igazából ha van ötletünk, akkor mással is helyettesíthetjük, de nekünk ez a kétféle vált be (bár néhanapján áfonyásat is szoktunk készíteni). Ebből az adagból 24 db lesz, de nálunk még melegen a fele el szokott fogyni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!