Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggybefőtt Évi nénitől

Meggybefőtt Évi nénitől
Meggybefőtt Évi nénitől
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam a barátnőmtől egy vödör meggyet. Ugyan éppen költözködés közben vagyok, de ennek nem tudtam ellenállni. A szükséges eszközök már az új lakásban vannak, tehát hajrá, főzzünk be.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet folyóvíz alatt alaposan átmossuk, lecsepegtetjük (szorgalmasak kimagozzák, kevésbé lelkesek nem).
  2. A cukrot és a tartósítót másfél liter vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a fahéjrudakat, a citromokat felszeletelve és a vaníliát is. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott meggyet, és újra felforraljuk. 4-5 percig forraljuk, majd kifertőtlenített üvegekbe mérjük színültig. Az üveget lefedjük a tetővel.
  3. A forró üvegeket papírral körbetekerve kosárba, rekeszbe tesszük, majd letakarjuk takaróval, paplannal. Így hagyjuk 2-3 napig lassan kihűlni.
  4. Fogyasztásig sötét helyen tároljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 546
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: kompót, télire, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

meggybefőtt, befőtt meggyből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

463
meggy 5 kg
cukor 80 dkg
vanília kivonat 1 ek
fahéjrúd 2 db
citrom 2 db
befőtt tartósító 1 csomag
víz 1.5 l