Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás túrókrém

Medvehagymás túrókrém
Medvehagymás túrókrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagymával felnőtt fejjel kötöttem barátságot, és egyre jobban kedvelem. Megszokott ételeinket változatossá tehetjük vele, használatával új ételeket találhatunk ki. Számos kedvező élettani hatása van, csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, segíti az emésztést, hogy csak néhányat emeljek ki jó tulajdonságai közül. Tapasztalatom szerint a medvehagyma igen jól illik a túrós, tésztás ételekhez., bátran kisérletezzünk vele.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A túrókrémet késes aprítóval vagy botmixerrel készítsük. A vaj ne legyen hideg, mert különben nem lehet jól, egyenletesen elkeverni a krémet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a vajat, a mustárt, a sót és a borsot a késes aprítóba tesszük, és egyenletesen elkeverjük.
  2. 4-5 db kivételével hozzáadjuk a medvehagyma-leveleket, és tovább keverjük a krémet.
  3. A maradék medvehagyma-leveleket 2 cm-es darabokra vágjuk, és a túrókrémhez adjuk.
  4. Turmixolunk rajta néhányat úgy, hogy nagyobb levéldarabok is maradjanak benne.
  5. Behűtve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 633
elküldve: 16
receptkönyvben: 543
elkészítve: 19/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás-túrós szendvicskrém, sós túrókrém medvehagymával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maszatka
Maszatka / Maszatka Fri, 2014-04-04 21:14

Mennyei...
Kár, hogy megvacsoráztam a gyerekekkel és nem bírom felfalni az egészet most így frissen... Majd holnap!
Mondjuk dijoni híján a nővéremtől Franciaországból hozott bazsalikomos bivaly erős mustárt tettem bele, de ezzel sem lehetett elrontani!
Köszi!

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-04-30 11:04

Ez volt az első medvehagyma kalandom.Már az is örömmel töltött el,hogy a piacon felismertem azt.Nem volt olcsó,de a kaland nagyon hívogatott.Otthon aztán pikk-pakk el is készítettem.Vacsorára szépen le is hült.Először csak néztük,de aztán nekifogtunk...Nem sok maradt belőle.Valahol láttam egy hívogató levest is-legközelebb azt fogom elkészíteni!Köszi az élményt!

jomedo
jomedo Thu, 2013-04-11 18:46

Nálunk Erdélyben nagyon felkapott kezd lenni a medvehagyma, igy én is recept után kutattam. Elkészitettem ezt a túrókrémet, nagyon finom lett, izlett a családomnak is! Köszi a receptet! Én simán vajaskenyérre vagdalva a medvehagyma leveleket is nagyon szeretem!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-04-01 13:02

Én most ismerkedem a medvehagymával, ez az első étel, amit elkészítettem belőle. Nagyon finom és nagyon egyszerű ez a túrókrém. Még a gyerekeim is megették, pedig mikor meglátták a színét, eléggé fintorogtak! Próbáljátok ki, most van a szezonja!
Köszi a receptet!
Gabi

255
tehéntúró 15 dkg
vaj 5 dkg
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
medvehagyma 2 csokor