r
Nosalty Logó

Medvehagymás-szezámmagos hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Medvehagymás-szezámmagos hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    374.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12021.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    2020 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    6651 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 7455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a puha margarint kikeverjük a sóval és az összeaprított medvehagymával.
  2. Lisztezett munkafelületre borítjuk a megkelt tésztát, 2 részre osztjuk, és kisodorjuk. Krémmel megkenjük, és feltekerjük. Háromszög alakúra vágjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.

Krém

  1. Közben a puha margarint kikeverjük a sóval és az összeaprított medvehagymával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 252
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-szezámmagos hajtovány
Salamon Csilla 1202 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!