Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás karfiolleves

Medvehagymás karfiolleves
Medvehagymás karfiolleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a karfiolt, mindenféle elkészítési módon. Most a levesre esett a választásom. Kevés hozzávalót és fűszert használtam hozzá, mert szeretem a maga természetes ízét. Medvehagymával egészen kiváló lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet rántással is készíteni, de minek elrontani a karfiol ízét?!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a medvehagymát apróbb darabokra csipkedjük. Mindent alaposan megmosunk.
  2. Egy lábast felteszünk a tűzhelyre, beletesszük a kacsazsírt, és amikor felolvadt, hozzáadjuk a karikákra vágott répákat. Pár percig kevergetjük, dinszteljük.
  3. Beleszórjuk a medvehagymát, 2-3 percig kevergetve együtt pároljuk őket.
  4. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolrózsákat. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.
  6. Lassú tűzön készre főzzük (lehet beleszórni száraz, apró, levesbe való tésztát).
  7. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

1StOne

Mióta szakács: 2018.04.14.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
karfiol 1 közepes db
medvehagyma 1 csokor
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
kacsazsír 0.5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l