Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Médi mama mézese

Médi mama mézese
Médi mama mézese
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A testvérem anyósától Médi mamától kaptam a receptet, ami nálunk is kedvenc lett, ugyanis az volt ráírva "Ákos kedvence". Egy igazi nagymama, aki receptjeit az unokák nevével mellékeli.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban a cukrot, az egész tojást, a vajat, a tejet, a mézet és a szódabikarbónát ferforraljuk.
  2. Majd levesszük, és hozzákeverjük a lisztet.
  3. Kiborítjuk a gyúródeszkára, és 4 cipóra osztjuk, 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján (nem lehet vele várni, gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl, megkeményedik a tészta). Nem kell nagyon megszárítani a tésztát.
  4. Töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
  5. Majd ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a porcukrot, meg a vaníliás cukrot.
  6. A kihűlt lapokra először a grízes krém, majd a lekvár, és megint grízes krém kerül.
  7. Tetejére csokimáz kerül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 55 302
elküldve: 41
receptkönyvben: 807
elkészítve: 42/67
Facebookon megjelent: 1

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimázas mézes krémes, tejbegrízes krémes mézes

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miskiti
Miskiti Fri, 2017-04-14 17:39

Ki szerettem volna próbálni ezt a mézest, de a tészta nem áll össze...dobhatom ki. Marad a régi recept!

virsinger
virsinger Tue, 2016-12-27 17:23

Szia.Nem vagyok egy kezdő háziasszony,de ez nekem nem sikerült.A tésztát alig lehetett 30x25-re nyujtani .A krém pedig sok és híg még úgy is,hogy két kanállal több grizt tettem hozzá mint amenyit a recept írt.

Flocke1967
Flocke1967 Sun, 2014-07-13 13:01

Kedves Napocska,
Nagyon jol sikerül az elsö Mezes Kremesem.Köszönöm a jo receptet. :-)
Üdv.Flocke

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2014-04-14 20:39

Szia! Mostanában nincs időm sütni, de Húsvétra mindenképpen szeretnék sütni. Mindenképp olyan sütit, sütiket szeretnék, amik kiadósak, és nem feltétlenül kell állandóan a hűtőben tartani. Ez a mézes krémes emlékeztet, mint kinézetre, mint pedig a hozzávalók tekintetében a "nagymamám-féle" sütire. Köszi

fonicia
fonicia Thu, 2014-02-13 13:13

Kedves napocska! Megsütöttem a sütit és nagyon-nagyon finom lett.Köszönöm hogy feltetted a receptet. További sok sikeres receptet kívánok.

Dömötör
Dömötör Tue, 2013-12-24 09:48

Jelentem elkészítettem! IMÁDJUK! Amikor Anyukám elment, a fiam azt mondta, soha többé nem eszem Mama féle mézest. ... és tessék, a legnagyobb kritikusom szerint sikerült. Csupán annyi különbség, hogy nem házi ribizli dzsemmel, hanem házi szilvalekvárral készült. Nagyon köszönöm és Boldog Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

emimami
emimami Sat, 2013-01-05 16:32

Nálunk is a mézes a nagy kedvenc!! Nincs olyan ünnep, amikor ne kellene 2-3 adagot készítenem:))) Szóval szinte nagyüzemben készül a tészta. Való igaz, hogy hamar keményedik, de én nyújtás előtt kb 10-15 másodpercre beteszem a mikróba az éppen soron levő cipót, és már jöhet is a nyújtás. A nyújtást sütőpapíron végzem, amit azután könnyedén a tepsire tudok tenni! Míg az egyik lap sül (kb 8-10 perc),- addig a következő cipót mikrózom, nyújtom, villával megszurkálom!! és már mehet is a tepsi hátára, az előző helyére....Szuper:)) Nagyon praktikus, nincs annyi mosogatnivaló! Próbáljátok ki, megéri! Nagyon szép a sütid!

gömbicica
gömbicica Thu, 2013-01-17 15:20

szia :-) a mosogatószivacsot ajánlják a mikróba betenni időnként, hogy a mindenféle élőlényke elpusztuljon benne. Szerinted a mikrózott mézes tésztádba mi marad????? tápértékileg????
Én be nem tenném!!!!! üdv.Edit.

csuricsibe78
csuricsibe78 Sun, 2013-01-20 13:36

Akkor neked nincs is mikrod? :O En meg mosogatoszivacsot nem tettem mikroba....
Amugy jo a recept,ma kiprobalom,köszönöm! :))

gömbicica
gömbicica Sun, 2013-01-20 20:02

Kedves csuricsibe78! Én nem vitattam a recept jóságát. (bár nem próbáltam) Én a mikrót kritizáltam.
Mikróm van ugyan, :-((( -befolyásolható vagyok sajnos, mint sok ezer embertársam :-(- de csak grill funkciót használom. üdv. Edit.

benari
benari Fri, 2013-01-04 20:36

Nagyon szépen köszönöm a válaszod,a süti nagyon fiomnak tűnik,ezért rövidesen elfogom késziteni.Kedves Napocska,köszi a receptet is.Üdv.benari

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-04 11:36

Nagyon szépen köszönöm.
Csodásan guszta.:-O
Ha egy nagyi unoka névvel lát el egy süti receptet, az már tényleg jelent valamit.:-O
BUÉK!
Éva-Anyóca

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2013-01-04 09:26

Kedves Napocska!
Nagyon szép a süteményed , biztosan ki fogom próbálni , mentettem! Üdv: Dorka

1717
cukor 15 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
tej 4 ek
méz 2 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
finomliszt 45 dkg
tej 7 dl
búzadara 5 evőkanál
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 5 ek
tortabevonó 10 dkg