Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás kenyér

Mazsolás kenyér
Mazsolás kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom kenyér a reggeli kakaóhoz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük.

  2. A lisztet elkeverjük a sóval és a cukrorral, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat, és sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzáadolgozzuk a mazsolát.

  3. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd ismét átdagasztjuk, és egy kivajazott formába tesszük, és további 45 percig kelesztjük.

  4. A kenyeret betoljuk az előmelegített sütőbe, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x7 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér mazsolával, édes kenyér, fehér kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
tej 250 ml
finomliszt 450 g
vaj 60 g
cukor 40 g
3 g
friss élesztő 2.5 dkg
mazsola 75 g
vaj 0.5 ek