Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás gesztenyekrémleves

Mazsolás gesztenyekrémleves
Mazsolás gesztenyekrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha láttok valahol rendes héjas gesztenyét, már ha lehet alkalomadtán a piacon vagy a diszkontban kapni, akkor feltétlen vegyetek egy adagot. Abban tuti nincsen bab, meg mindenféle E, meg tartósítószer, plusz a többi nem oda illő anyag. A sütés helyett pedig főzzétek meg, mert a belseje sokkal krémesebb lesz, nem lesz annyira száraz, ráadásul a héját majdnem egyben le lehet húzni, így sok-sok értékes percet takaríthattok meg.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A végeredmény egy kellően krémes, kissé pikáns leves, amihez pazarul illik az édes mazsola. Egyszerű, nagyszerű, vendéglenyűgöző, lustáknak és elfoglalt háziasszonyoknak való recept.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyéket tegyük egy tál hideg vízbe. Amelyik fent marad a tetején, az kukacos, és dobjuk ki.
  2. A maradékot jól mossuk meg, és kereszteket vágjuk a tetejébe. Ez egy kicsit munkaigényes, de harminc dekánál nagyjából öt perces munkafolyamat.
  3. Egy fazékba dobjuk bele őket, és annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi éppen ellepi őket. Szórjunk a vízbe egy csipet sót. A fedő alatt körülbelül negyed óra alatt a gesztenyét puhára főzzük.
  4. Utána egyenként lerántjuk róla a héjat. Ez a sütött gesztenyéhez képest sokkal, de sokkal egyszerűbb feladat, mert a héja szinte magától leomlik a gyümölcshúsról.
  5. A pucolt gesztenyéket ezután beletesszük a turmixba, felöntjük a főzőlével. Nyakon öntjük a kefirrel, beleszórjuk a nyírfacukrot, és három perc alatt finomra turmixoljuk.
  6. Egy marék mazsolával, mint levesbetéttel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

fitfoodchallenge

Mióta szakács: 2015.10.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyekrémleves igazi gesztenyééből, vegán gesztenyeleves, diétás gesztenyés krémleves, paleo-vegán krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
gesztenye 30 dkg
kefir 1 dl
xilit 1 ek
mazsola 1 marék
1 csipet
alaplé 1 l