r
Nosalty Logó

Marcipános-feketeszedres muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Marcipános-feketeszedres muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A tetejére

A szóráshoz

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1503.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A tetejére

A szóráshoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliát, a tojást, a marcipánmasszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük.
  2. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb. 15 perc alatt.
  3. Amint elkészült, habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffin formákba.
  4. Szederrel kirakjuk a tetejét, és a fenyőmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 912
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános-feketeszedres muffin
Zsuzsamama56 321 recept

Ez a fenyőmagos változat az én saját ötletem. Nagyon finom, omlós a tésztája, igazi vendégkínáló süti.

Hozzávalók

A muffinhoz

A tetejére

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!