r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács Bettyke konyhájából

NS
Húsvéti kalács Bettyke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
10.5g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
17.1g
Víz
124.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és a közepébe mélyedést formálunk. Beleöntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórunk egy kevéske cukrot, és egy kis liszttel elkeverjük. Kb. 10 perc alatt felfut az élesztő.
  2. Ezután hozzáadjuk a maradék tejjel elkevert tojássárgáját, a cukrot, a megolvasztott vajat és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk, és kissé ragacsos, de formázható tésztává dagasztjuk. (Ezt végezheti helyettünk robotgép is, kb. 8-10 perc.)
  3. Folpackkal letakarjuk a tálat, és kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük. 3 egyenlő részre szedjük, és 10 percig hagyjuk még állni a gombócokat. (Lehet hat egyenlő részre is, csak akkor másképp kell fonni.)
  4. A részeket egyenlő hosszúságúra sodorjuk. (Kb. 30 cm-esek lettek.) Majd a végeit összeillesztjük, kicsit visszahajtjuk, és összefonjuk. A másik végét is kicsit aláhajtjuk. Lekenjük tojássárgájával, és még fél órát pihentetjük.
  5. Ezután újból átkenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nálunk a húsvét elengedhetetlen kelléke. Kettőnknek elegendő ez a mennyiség, de jövőre már többet kell sütnöm. :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek