Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalács Bettyke konyhájából

Húsvéti kalács Bettyke konyhájából
Húsvéti kalács Bettyke konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a húsvét elengedhetetlen kelléke. Kettőnknek elegendő ez a mennyiség, de jövőre már többet kell sütnöm. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és a közepébe mélyedést formálunk. Beleöntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórunk egy kevéske cukrot, és egy kis liszttel elkeverjük. Kb. 10 perc alatt felfut az élesztő.
  2. Ezután hozzáadjuk a maradék tejjel elkevert tojássárgáját, a cukrot, a megolvasztott vajat és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk, és kissé ragacsos, de formázható tésztává dagasztjuk. (Ezt végezheti helyettünk robotgép is, kb. 8-10 perc.)
  3. Folpackkal letakarjuk a tálat, és kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük. 3 egyenlő részre szedjük, és 10 percig hagyjuk még állni a gombócokat. (Lehet hat egyenlő részre is, csak akkor másképp kell fonni.)
  4. A részeket egyenlő hosszúságúra sodorjuk. (Kb. 30 cm-esek lettek.) Majd a végeit összeillesztjük, kicsit visszahajtjuk, és összefonjuk. A másik végét is kicsit aláhajtjuk. Lekenjük tojássárgájával, és még fél órát pihentetjük.
  5. Ezután újból átkenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 006
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott kalács, kelt kalács, húsvéti fonott kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
finomliszt 30 dkg
vaj 3 dkg
cukor 3 dkg
élesztő 1 dkg
tej 125 ml
tojássárgája 2 db
1 csipet