r
Nosalty Logó

Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 4011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 4011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tortalap

  1. A vizet felforraljuk, sózzuk, a kuszkuszt vagy a rizsdarát beleöntjük.
  2. A tetejére dobjuk a vajat és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Átkavarjuk, hozzáadjuk a mézet, vagy lehet édesítőt ízlés szerint és kihűtjük.
  4. Beleütjük a tojásokat és ezzel is összekeverjük.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tortatészta felét belesimítjuk. Ráöntjük a túrót, majd a tortatészta másik felét elsimítjuk rajta.
  6. 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a túró rezgős állagú lesz és a tortatészta pirulni kezd.

Töltelék

  1. A töltelékhez, a túrót a tojásokkal botmixerrel krémesítjük.
  2. Hozzákeverjük a mézet, vagy édesítőszert, a vaníliát, a narancs lereszelt héját és az apró kockára vágott mangót.

Tetejére

  1. A tetejét kirakjuk a mandulával.
  2. Ha kihűlt, a tetejét bodzazselével lekenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 150
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Tortalap

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek