r
Nosalty Logó

Vaníliás túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5250.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 3954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 20 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztamassza kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljára helyezzük. A maradék tésztával a forma oldalát kb. 3 cm magasan béleljük ki, villával a tésztát megszúrkáljuk, előmelegített sütőben megsütjük, a formából kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. Ha teljesen kihűlt, kerek tortás tálra tesszük, a sütőforma karikáját (abroncsát) a tésztára visszahelyezzük (a krém magasabb, mint a tészta), és a következő töltelékkel töltjük.
  4. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, az áttört túrót és a lereszelt citromhéjathozzáadjuk.
  5. A langyos vízben feloldott, csomómentes és kissé lehűlt zselatint hozzákeverjük.
  6. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, lazán a túrómasszába forgatjuk.
  7. A megtöltött tortát pár órára hűtőbe tesszük. Ha a töltelék megfelelően megdermedt, a sütőforma karikáját eltávolítjuk. (Cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13425
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

A sütőforma karikáját úgy bélelhetjük ki könnyen, ha a tészta maradékából hurkát formálva a karima aljára helyezzük, és ujjunkkal körbe-körbe 3 cm magasra felhúzogatjuk, nyomkodjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptkönyvében találtam, és egyből megtetszett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...