Nosalty Logó

Vaníliás túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3954 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 265 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 660 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5250.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 3954 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 20 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztamassza kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljára helyezzük. A maradék tésztával a forma oldalát kb. 3 cm magasan béleljük ki, villával a tésztát megszúrkáljuk, előmelegített sütőben megsütjük, a formából kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. Ha teljesen kihűlt, kerek tortás tálra tesszük, a sütőforma karikáját (abroncsát) a tésztára visszahelyezzük (a krém magasabb, mint a tészta), és a következő töltelékkel töltjük.
  4. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, az áttört túrót és a lereszelt citromhéjathozzáadjuk.
  5. A langyos vízben feloldott, csomómentes és kissé lehűlt zselatint hozzákeverjük.
  6. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, lazán a túrómasszába forgatjuk.
  7. A megtöltött tortát pár órára hűtőbe tesszük. Ha a töltelék megfelelően megdermedt, a sütőforma karikáját eltávolítjuk. (Cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12493
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

A sütőforma karikáját úgy bélelhetjük ki könnyen, ha a tészta maradékából hurkát formálva a karima aljára helyezzük, és ujjunkkal körbe-körbe 3 cm magasra felhúzogatjuk, nyomkodjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamám receptkönyvében találtam, és egyből megtetszett!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek