r
Nosalty Logó

Madártej Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Madártej Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadunk 1 ek cukrot. A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, és mindkettőt a tejhez adjuk. Felfőzzük.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 1 ek cukrot.
  3. Hideg vízbe mártott evőkanál segítségével a habból galuskákat formázunk, és a fövő tejre rakjuk. Kb. 3 percig főzzük, majd a galuskákat megforgatjuk, és további 3 percig főzzük.
  4. A galuskákat szűrőkanál segítségével kiszedjük a tejből, és hűlni hagyjuk.
  5. A tojássárgákat elkeverjük 2 ek cukorral, apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet, amiben a galuskák főttek, visszaöntjük a lábasba, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a krém elkezd sűrűsödni (a krémnek nem szabad főnie). A krémet hidegre tesszük.
  6. A kihűlt vaníliakrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot. Jól lehűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1659
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszertet tálalás előtt megszórhatjuk aranybarnára pirított mandulapehellyel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek