Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás meggytorta ahogy napocska készíti

Mandulás meggytorta ahogy napocska készíti
Mandulás meggytorta ahogy napocska készíti
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc receptjeim egyike.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, sütőporból, vajból és 10 dkg cukorból tésztát gyúrunk, és egy kerek tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  2. Betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. A meggybefőtt levéből 5 kanálnyit kiszedünk, és elkeverjük a keményítővel és a maradék cukorral (5 dkg).
  4. A befőtt levét leszűrjük, és vízzel kiegészítjük 3 dl-re. Elkezdjük forralni, majd belekeverjük a keményítős keveréket, majd a meggyeket, és sűrűre főzzük.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  6. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kicsit megszurkáljuk villával.
  7. 20 percig elősütjük, utána ráöntjük a meggyes krémet.
  8. Megszórjuk mandulaforgáccsal, és még kb. 25 percig sütjük, amíg a mandula szépen megpirul.
  9. Sütés után pár órát pihentetjük, és csak utána vágjuk fel. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 582
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska100

Mióta szakács: 2012.11.20.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggytorta, meggyes linzertorta, mandulával szórt meggytorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!