Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos morzsasütemény

Pudingos morzsasütemény
Pudingos morzsasütemény
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom omlós alj, krémes puding és a ropogós morzsa, egy igazi klasszikus a nagymama konyhájából.

hozzávalók / 12 adag

Az omlós tésztához:

A töltelékhez:

A morzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, és keményre főzzük. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük a tojásokat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. A morzsához a hozzávalókat morzsásra dolgozzuk.
  4. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kevés vajjal megkenjük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, golyóvá formázzuk, ellapítjuk, betesszük az előkészített formába, és kézzel a forma nagyságára nyújtjuk úgy, hogy kb. egy 3 cm magas peremet is kialakítunk. A pudingot rásimítjuk, megszórjuk a morzsával.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 620
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes torta, morzsatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
finomliszt 250 g
vaj 120 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 75 g
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 8 ek
tej 750 ml
tojás 2 db
finomliszt 150 g
vaj 100 g
1 csipet
cukor 50 g