Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-póréhagymás hús

Barackos-póréhagymás hús
Barackos-póréhagymás hús
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt még évekkel ezelőtt, anyukám egyik receptes újságjában találtam. Mivel szeretem a különleges ízvilágokat, kipróbáltam, és annyira ízlett, hogy azóta is gyakran készítem. Elsőre érdekesnek tűnhet a barack és a hagyma párosítása, de aki olyan ínyenc, mint én, az nem fog csalódni benne. :) Sertéshús helyett akár csirkével is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és puhára pároljuk.
  2. Amíg a hús párolódik, a barackot felkockázzuk, a póréhagymát pedig felkarikázzuk.
  3. A húshoz hozzáadjuk a sót, borsot, az ételízesítőt és az erős paprikakrémet.
  4. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a barackot és a póréhagymát. Óvatosan forgassuk össze, azért hogy a barack ne törjön szét és a hagymakarikák is egyben maradjanak.
  5. A konzerv őszibarack levének felét öntsük a húsra (ha nagyon kevés víz maradt alatta, akkor mehet bele az összes lé), és főzzük még néhány percig, amíg a póréhagyma is megpuhul.
  6. Főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CreativeAngel

Mióta szakács: 2015.06.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös sertéshús, barackos hagymás hús, barackos póréhagymás sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
sertéshús 40 dkg
póréhagyma 1 db
őszibarack konzerv 400 g
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
víz 2 dl