Nosalty Logó

Mályvacukros-csokis korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Mályvacukros-csokis korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 798 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 798 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 4794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
  2. A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal, majd hozzáöntjük a már langyosra hűlt, olvasztott csokis keveréket.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a száraz elemeket: liszt, kakaó, sütőpor, só. Ezt is a tojásos, csokoládés, vajas keverékhez adjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetés után kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól 4-5 cm-re. 175 °C-os előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  5. Közben a mályvacukrokat hosszában elfelezzük, és mindegyik belső felébe fél kocka csokit nyomunk.
  6. Mikor kivesszük a kekszeket a sütőből, mindegyik tetejére nyomunk egy mályvacukrot a csokis felével lefelé, majd visszatesszük a sütőbe további 4 percre.
  7. Ha ez is eltelt, a sütiket tálcára pakoljuk át, és csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1759
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

Karácsonyi süteményrecepteket kerestem, és egy angol nyelvű weboldalon találtam rá erre. Már akkor nagyon megtetszett, és mit ne mondjak, nem okozott csalódást... Frissen a legjobb, mert akkor még folyik a közepében a csoki és nyúlik a mályvacukor, de kihűlve sem rossz, csak akkor már a csoki visszakeményedik. Nagyon édes!!!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek