r
Nosalty Logó

Mályvacukros brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Mályvacukros brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez és a szóráshoz

Összesen 839 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez és a szóráshoz

Összesen 5023 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez és a szóráshoz

Összesen 412 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 839 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 5023 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagyjából 150 g a csokoladét helyezünk egy kis serpenyőbe a vajjal, és addig keverjük alacsony lángon, amíg felolvad.
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Vágjuk kockára a mályvacukrot. Öntsük a cukort, a lisztet, a kakaót, a sütőport és a mazsolát egy tálba.
  4. Üssük bele a tojást, a juharszirupot és az olvasztott csokoládékeveréket.
  5. Finomra vágjuk a többi csokoládét, és keverjük a töltelékbe a mályvacukorral.
  6. Kenjünk ki egy tepsit vajjal és sütőpapírral béleljük ki. Öntsük bele a keveréket, és süssük a sütőben 20-30 percig.
  7. Vegyük ki, és hagyjuk kissé lehűlni, majd vegyük ki a tepsiből, és szórjuk meg porcukorral.
  8. Vágjuk négyzet alakúra, vagy amilyenre szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5326
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

Fagyival vagy tejszínnel isteni finom.

Receptkategóriák

Két finomság egyben. Brownie és mályvacukor. Akik mindkettőt szeretik, most egyben is ehetik. Nagyon omlós sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!