r
Nosalty Logó

Diós brownie Annától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Diós brownie Annától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 33x23x5-ös tepsit.
  2. Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét egy edényben, vízgőz fölött.
  3. Ezt követően egy másik edényben keverjük össze a tojásokat, a sót, a cukrokat és a vanília kivonatot. Majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá az olvadt csokoládé-vaj keveréket is.
  4. Ha ez megvan, akkor kis adagokban dolgozzuk el a kapott krémben a lisztet, majd a diót is.
  5. Az így kapott masszát öntsük a tepsibe, egyengessük el, végül pedig tegyük a sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  6. Hagyjuk kihűlni, vagy forrón, egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4906
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A brownie-t talán már senkinek sem kell bemutatni, népszerűsége már-már a muffinéval vetekszik. Sok-sok csokival, egy kis dióval és jéghideg vaníliafagyival az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?