Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós brownie Annától

Diós brownie Annától
Diós brownie Annától
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brownie-t talán már senkinek sem kell bemutatni, népszerűsége már-már a muffinéval vetekszik. Sok-sok csokival, egy kis dióval és jéghideg vaníliafagyival az igazi.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 33x23x5-ös tepsit.
  2. Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét egy edényben, vízgőz fölött.
  3. Ezt követően egy másik edényben keverjük össze a tojásokat, a sót, a cukrokat és a vanília kivonatot. Majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá az olvadt csokoládé-vaj keveréket is.
  4. Ha ez megvan, akkor kis adagokban dolgozzuk el a kapott krémben a lisztet, majd a diót is.
  5. Az így kapott masszát öntsük a tepsibe, egyengessük el, végül pedig tegyük a sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  6. Hagyjuk kihűlni, vagy forrón, egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 33x23x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 992
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie dióval, csokis süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
vaj 150 g
étcsokoládé 130 g
tojás 4 db
1 csipet
cukor 220 g
barna cukor 220 g
vanília kivonat 2 teáskanál
finomliszt 150 g
dió 100 g