r
Nosalty Logó

Diós brownie Annától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Diós brownie Annától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 33x23x5-ös tepsit.
  2. Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét egy edényben, vízgőz fölött.
  3. Ezt követően egy másik edényben keverjük össze a tojásokat, a sót, a cukrokat és a vanília kivonatot. Majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá az olvadt csokoládé-vaj keveréket is.
  4. Ha ez megvan, akkor kis adagokban dolgozzuk el a kapott krémben a lisztet, majd a diót is.
  5. Az így kapott masszát öntsük a tepsibe, egyengessük el, végül pedig tegyük a sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  6. Hagyjuk kihűlni, vagy forrón, egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4909
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A brownie-t talán már senkinek sem kell bemutatni, népszerűsége már-már a muffinéval vetekszik. Sok-sok csokival, egy kis dióval és jéghideg vaníliafagyival az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!