Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás sült sajttorta

Málnás sült sajttorta
Málnás sült sajttorta
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig málna-szerelem van nálam. Régóta akartam már kipróbálnia zselatinos-tejszínhabos sajttorták helyett a sült sajttortát. Klasszisokkal jobb. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de azt hiszem a málna és az áfonya lehet a dobogós.:)

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Tipp: nagyobb méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat. A torta magasságától függően a sütési idő lehet kevesebb vagy több. Ha alacsonyabb a tortánk, 40 perc is elég lehet neki, figyeljünk rá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformát (kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a forma aljába nyomkodjuk egy pohár vagy nyújtófa segítségével, jó alaposan. 5 percig elősütjük, majd félretesszük.
  3. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.
  4. A krémsajtot a liszttel, cukorral, egész tojásokkal, vaníliával, tejföllel robotgép segítségével, közepes fokozatosan simára dolgozzuk. Időnként szilikonos lapáttal kaparjuk le a krémet a tál oldaláról, hogy szép sima legyen, ne legyenek benne sajtkrémcsomók. Óvatosan forgassuk bele a málnát.
  5. Öntsük az elősütött kekszes alapra, és toljuk a sütőbe, a középső (de inkább az alsó rácsra), hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli kis lábast tenni a torta alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a teteje. 
  6. Süssük a tortát 60 percen keresztül. Akkor van kész, ha a krém már megszilárdult, de a közepén még kicsit remegős. Ekkor már elzárhatjuk, ahogy hűl, sokat fog szilárdulni. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd egy éles késsel vágjuk körbe a forma oldalánál, és kapcsoljuk le róla.
  7. Csomagoljuk fóliába a kihűlt tortát, és 1 éjszakára, de min. 3-4 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon, megkössön, és összeérjenek az ízek.
  8. Tálaláskor friss málnát halmozzunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 396
elküldve: 6
receptkönyvben: 178
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás cheesecake, sült sajttorta, málnás sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HoRózsi
HoRózsi Fri, 2013-08-09 12:00

Kedves Pufinlekvár!
Hetek óta nem tudtam tepsis kajákat, édességeket készíteni, mert elromlott a sütőnk.. De lassan itt vannak a szülinapok, és ilyenkor mindig az én reszortom a torta készítés :) úgyhogy muszáj volt beszerezni egy újat.. Ma hozták meg a sütőnket a MediaMarktból, persze rögtön kipróbáltam. (Ezt a receptet már rég kinéztem, de a rossz sütővel kuka lett a vége :( ) Most viszont isteni lett!!! Én is mascarponéval csináltam és a család minden tagja repetázott! :D Sőt, következő két szülinapra is ezt kell csinálnom. :)

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Mon, 2013-07-22 22:28

Szia! Milyen krémsajtot használsz hozzá? Mascarponet? Szeretném megsütni, de nem tudom milyen krémsajtra gondoltál? :)

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2013-07-23 01:42

Kedves Pufinlekvár,én mindig Philadelphia krémsajtot használok, de ezesetben mascarponéval is kell, hogy működjön a dolog. Mindenképp jelezz vissza, hogy sikerült!Üdv: Szofika

670
keksz 15 dkg
vaj 7.5 dkg
krémsajt 30 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 ek
tejföl 70 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 85 g
málna 10 dkg
málna 10 dkg