Nosalty Logó

Diabetikus ribizlis-szedres cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Diabetikus ribizlis-szedres cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4388 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 336 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 4388 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet összekeverjük a vajjal, és belenyomkodjuk egy cukrászkeretbe, de lehet kerek tortaformába is.
  2. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig elősütjük.
  3. A mascarponét kikeverjük a porxilittel, a keményítővel, a vaníliás xilittel, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
  4. Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50-60 percet sütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, és másnapig hűtőben tesszük.
  6. Bármilyen gyümölccsel díszíthető, én főztem fel ribizlit a levével, kis keményítővel és xilittel, majd a kész szeletekre kanalaztam, valamint 1-1 szedret raktam még rá. Cukrászati vaxpapírral vagy fóliával körbetekerhetjük, és így még mutatósabbak a szeletek.
  • Sűtés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5015
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diabetikus ribizlis-szedres cheesecake, aminek a receptje a meggyes cheesecake receptemmel megegyezik, de ezzel a feltéttel teljesen más ízkompozíciót kapunk, ami szintén nagyon finom, és természetesen, mint a többi receptem, ez is természetes édesítőszerrel készült cukor helyett.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!