r
Nosalty Logó

Pudingos kocka István mester konyhájából

István mester
Pudingos kocka István mester konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

416
Kalória
7.4g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
37.7g
Víz
90.4g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.1 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 4997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. A piskóta elkészítése: 3 tojássárgáját és fehérjéjét különválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítjuk. A sárgájához hozzáadunk 15 dkg cukrot, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert 15 dkg lisztet és annyi kanál langyos vizet, ahány tojást használtunk fel. Az egészet összekeverjük, majd finoman hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Most a kakaós piskótát készítjük el, a folyamat ugyanaz, mint az előbb, csak itt 12 dkg lisztet és 3 dkg kakaóport használunk fel.
  3. A puding elkészítése: 4 dl tejet felmelegítünk, és ehhez öntjük hozzá az 1 dl tejjel elkevert 2 csomag pudingport. Ha besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a citromlevet és besűrítjük. A végén hozzáadjuk a 7 ek cukrot. Ha kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a robotgéppel, és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  4. A piskótatésztákat megkenjük a krémmel, és a tetejére egy-egy kocka őszibarackot helyezünk, amit leöntünk olvasztott tortabevonóval.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×25

Ez a recept saját ötlet alapján született, és a feleségem aktív segítségével készült el, ezért neki ajánlom szeretettel!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek