Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazán mézes krémes

Igazán mézes krémes
Igazán mézes krémes
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mézes krémes átértelmezve.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta:

  1. Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, jól kidolgozzuk, négyfelé osztjuk, és hűtőbe tesszük pár percre.
  2. Egyenletesen vékonyra kinyújtva, egyesével, vajazott-lisztezett gáztepsi hátulján, 160°C-on aranybarnára sütjük.

A krém:

  1. A lisztet és a keményítőt csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, összedolgozzuk a főzött krémmel.

Összeállítás:

  1. Egyenként megkenjük a lapokat, a legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük a kész süteményt.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 436
elküldve: 3
receptkönyvben: 506
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

egyszerű mézes krémes, mézes krémes egyszerűen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pixy61
Pixy61 Wed, 2010-12-15 13:52

"A lisztet és a keményítőt csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük" Ugye az 5 dl tejjel főzzük fel?!
Köszi: Pixy

469
méz 21 dkg
cukor 6 dkg
vaj 3 dkg
tojás 2 db
finomliszt 44 dkg
szódabikarbóna 7 g
tej 5 dl
finomliszt 6 dkg
étkezési keményítő 1.5 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag