Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málé lapótya

Málé lapótya
Málé lapótya
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beregi térség kedvelt nassolnivalója, finom, édes, kukoricás (málé) ízvilággal...

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadaránkat áztassuk be, akár egy estére is lehet.
  2. A tejet forraljuk fel a mikróban, és öntsük nyakon a liszttel, málédarával, cukorral és sóval lévő elegyünket.
  3. Ahogy visszahűl langyos állapotra, hozzáadagolható az élesztő és az egész tojás. Simára keverjük, majd kelt tészta lévén, pihentetni hagyjuk.
  4. Felhevítjük a zsiradékot a serpenyőnkben, és 4-5 darab korongnyit süthetünk egyszerre. Mindkét oldalát aranysárgára pirítjuk.
  5. Mi önmagában, tea mellé fogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lapotya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

carissima
carissima Wed, 2019-03-06 12:44

Bocsánat, de az élesztő mennyisége nem elírás? Egy csomag ugyanis mindössze 40 g, vagyis ez több mint 3 csomag élesztő!!!

357
kukoricadara 250 g
finomliszt 5 púpozott ek
cukor 5 púpozott ek
tej 2 dl
friss élesztő 12.5 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint