Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa 8. -light

Császármorzsa 8. -light
Császármorzsa 8. -light
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reflux-betegség miatt módosítottam a  receptet. Szerintem a legjobb!
Eperöntettel, szörppel, lekvárral vagy csak porcukorral, ki hogy szereti!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fogyókúrázók édesítőszerrel készíthetik, így büntetlenül nassolhatnak belőle!! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, cukorral, tejjel, sóval, citromhéjjal, mazsolával (amennyi jólesik).
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

  3. Összevegyítjük a két masszát, majd egy kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.

  4. Előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.

  5. Ha már piros a teteje, fakanállal összetörjük, és még pár percre visszatoljuk a sütőbe.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 135
elküldve: 19
receptkönyvben: 940
elkészítve: 37/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Angel

Mióta szakács: 2010.02.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

császármorzsa sütőben sütve, császármorzsa diétásan, aranymorzsa, Kaiserschmarren, smarni

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mermaid25
mermaid25 Sat, 2014-12-20 14:48

Graham liszttel csináltam, bár már nem először készítettem el ezt a receptet. Egyszerű, gyors, és nagyon finom! Köszönöm a feltöltést!

bukove
bukove Wed, 2014-01-22 20:19

Jó kis szívatás 180 DKG lisztet írni g helyett - én meg megcsináltam úgy... :(

Netlady
Netlady Wed, 2014-01-15 16:43

Amikor elolvastam a hozzávalókat, bennem is rögtön ez a kérdés merült fel! :)

b-n
b-n Mon, 2013-12-16 11:30

Karácsonyra készülve az időm felét boltban, másik felét konyhában töltöm és mégis beesik egy-egy recept, amit megkívánok és sütni kell azonnal... ez a recept is ilyen, magam örömére. Persze menet közben kiderült, hogy liszt elfogyott, mehetett bele teljes kiőrlésű és a citromot is tegnap elhasználtam. Marad a dobozos citromlé. Ettől függetlenül - vagy éppen ezért :) -, nagyon finom lett!

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2012-02-10 19:44

Jé, tudok császármorzsát csinálni! Juhé :)
Köszi, Angel!
Üdv: Luca

Angel1241
Angel / Angel1241 Thu, 2011-05-19 20:07

Szia palace0214! csak azért light, mert nem olajban sült :) cukor nélkül nem lenne az igazi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 10:56

epp most keszitettem el, nekem nagyon izlik, csak az a gond, h en meg sosem ettem csaszarmorzsat ezelott...szoval nem tudom milyennek kell lennie? kivul ropogosnak, belul puhanak? megirna nekem valaki..koszonom elore is es gratulalok a recepthez:)

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge Thu, 2010-09-02 13:24

Nagyon jó lett köszönöm! Megfőztem a kollégáknak, örültek neki. Én pár órával előre áztatott grízzel csináltam, ettől mégjobban kijött a darabossága.

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-08-23 12:54

Nagyon jó ötlet, hogy a sütőben sütöd a császármorzsát, így kevesebbet kell vele bajlódni. Mostanában egyre többször szoktam így csinálni, és nagyon finom, köszi a receptet! :)
Üdv : Flóra

Angel1241
Angel / Angel1241 Thu, 2010-09-02 13:34

A szükség nagy úr, de tényleg nincs vele gond! a serpenyőben én is csak bajlódom a kevergetéssel, így azért jóval egyszerűbb és ugyanolyan finom! :) Én köszi a dícséretet! :)

551
tej 3 dl
finomliszt 150 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 2 marék