Mákosguba-süti kenyérformában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
56g kalács206 kcal
-
63g tej35 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
19g mascarpone76 kcal
-
9g mák49 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
603
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
450g kalács1652 kcal
-
500g tej280 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
75g mák394 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
4831
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
24g kalács88 kcal
-
26.7g tej15 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
21.3g habtejszín62 kcal
-
8g mascarpone32 kcal
-
4g mák21 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Összesen
258
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
603
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.7 g
Zsír
-
Összesen 315 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6314.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 2420 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 1616 mg
-
Nátrium 1642 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.7 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 479.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1565 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 636 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 892 micro
Összesen
4831
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
258
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
45 dkg kalács
-
5 dl tej
-
3 db tojás
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
8 ek cukor
-
3 teáskanál vaníliaaroma
-
4 dl habtejszín
-
15 dkg mascarpone
-
75 g mák
-
2 ek vaj
Elkészítés
- Egy mély tálban összekeverjük a tejet, a tojásokat, a narancshéjat, a cukor és a tejszín felét, valamint a vanília aromát. A kalácsot felszeletjük, majd kockákra vágjuk.
- Egy másik tálba kimérjük a mascarponét, a cukor és a tejszín másik felét, az olvasztott vajat, valamint a darált mákot, és csomómentesre kikeverjük.
- Egy kenyérsütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk, majd kezdődhet is az összeállítás.
- A kalácskockákat egyenként belemártjuk a tojásos keverékbe, lecsepegtetjük, és egy rétegben lefektetjük őket a forma aljára. Rákanalazzuk a mascarponés mákkrém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Erre jön egy réteg kalács, majd a mákkrém másik fele, végül egy utolsó réteg a kalácsból.
- A tetejére még rálocsolunk 1-2 kanálkával a tojásos keverékből, majd 185°C-os sütőben 20-25 percet sütjük.
- A megsült sütit hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd rakjuk éjszakára hűtőbe - erre azért van szükség, mert a mascarponés krémnek újra meg kell dermednie, illetve így érnek össze igazán az ízek.
- Másnap szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd egy éles, picit bevizezett késsel szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7695
- Feltöltés dátuma: 2018. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1504 recept
Ezúttal egy picit átgondolt, sütivé alakított mákos gubát hoztunk nektek, amit kalácsból készítettünk, és mascarponéval turbóztunk fel. Mivel hidegen fogyasztandó recept, érdemes előző nap összedobni, cserébe nagyon szaftos lesz, és másnap már csak szeletelni kell majd.