r
Nosalty Logó

Mákos túrós szelet Glaser konyhájából

Glaser
Mákos túrós szelet Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

545
Kalória
14.3g
Fehérje
55.4g
Szénhidrát
30g
Zsír
58.5g
Víz
140.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
36.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 3271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.4 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A mákos masszához:

  1. A mákos masszához: A cukrot, tojások sárgáját és az olajat krémesre kavarjuk. Majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a mákkal és sütőporral elkavart lisztet.
  2. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  3. A mákos masszát belesimítjuk egy 25x20x8 cm-es vajjal kikent tepsibe.
  4. A túrós masszához a vajat a kétféle cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a túrót és a pudingot. A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  5. A túrós masszát egy nyomózsákba töltjük, és a mákos masszára rácsot nyomunk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x8

Egy nagyon egyszerű, finom, és mutatós sütemény. A túrós masszát ízesíthetjük kevés rummal is.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek