r
Nosalty Logó

Mákos rozen torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Levender
Mákos rozen torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9680.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    4751 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1268 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 6512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 419 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot felolvasztjuk a tejben, majd 2-3 percig folyamatosan forraljuk.
  2. Levesszük a tejet a tűzről, először alaposan elkeverjük benne a mákot, majd a kekszmorzsát is.
  3. Visszatesszük a tűzre, és a felkockázott margarint is elkeverjük a masszában.
  4. Még melegen megkenjük a tortalapokat, a legfelső lap kivételével. Érdemes ránehézkedni az összerakott lapokra. Majd legalább 12 órára a hűtőbe helyezni.
  5. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és felvisszük a legfelső lapra, amikor megdermed, máris fogyasztható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10411
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Levender 6 recept

Szerbiában a rosen/rozen tésztának keresztelt tortalapok tölteléke a végtelenségig variálható. Maga a tészta szárazabb állagú lapokból áll, a receptben ostyalapot tüntettem fel helyette. A variáció ezúttal mákos krém csokiöntettel. A családban sokakat levett a lábáról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.