r
Nosalty Logó

Mákos rozen torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Levender
Mákos rozen torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9680.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    4751 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1268 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 6512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 419 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot felolvasztjuk a tejben, majd 2-3 percig folyamatosan forraljuk.
  2. Levesszük a tejet a tűzről, először alaposan elkeverjük benne a mákot, majd a kekszmorzsát is.
  3. Visszatesszük a tűzre, és a felkockázott margarint is elkeverjük a masszában.
  4. Még melegen megkenjük a tortalapokat, a legfelső lap kivételével. Érdemes ránehézkedni az összerakott lapokra. Majd legalább 12 órára a hűtőbe helyezni.
  5. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és felvisszük a legfelső lapra, amikor megdermed, máris fogyasztható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10125
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos rozen torta
Levender 6 recept

Szerbiában a rosen/rozen tésztának keresztelt tortalapok tölteléke a végtelenségig variálható. Maga a tészta szárazabb állagú lapokból áll, a receptben ostyalapot tüntettem fel helyette. A variáció ezúttal mákos krém csokiöntettel. A családban sokakat levett a lábáról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!