r
Nosalty Logó

Raffaello ostya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Raffaello ostya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 693 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 441 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 693 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 441 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 12 db ostyalap (2 csomag 6 lapos ostya - kb. 30x15 cm)

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Egy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele).
  2. A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük.
  3. A szirupot ráöntjük a tejporos-kókuszos-margarinos keverékre (értelemszerűen a margarinra öntjük, hogy felolvadjon kicsit), majd alaposan összekeverjük.
  4. Az így kapott masszából rákanalazunk (kb.2-3 ek-nyit) egy ostyalapra, egy spatulával (én tortakenőt használok)szépen elegyengetjük rajta, hogy mindenhova jusson. Ezután rárakjuk a következő lapot, majd azt is megkenjük, és így tovább, amíg el nem fogy az egy csomag ostya (6 lap). A tetejére már nem kenünk. Ugyanezt megismételjük a másik csomag ostyalappal is. Próbáljunk meg gyorsan dolgozni, mert ahogy hűl a krém, nehezebb vele bánni. (Tanács: ne nyalakodjunk a krémből, mert nem jut a lapokra!:))
  5. Sütőpapírral letakarjuk, és rakunk rá valami nehezéket (én 2 tálcát raktam rájuk, és egy nehezebb vágódeszkát), és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és egy kicsit puhuljon az ostya.
  6. Ezután lehet szeletelni tetszés szerint.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 61464
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Ajánló

Ha valaki nagyon sok krémmel szereti (vagy sokat nyalakodott belőle:D), egy csomag (6 db) ostyalapba is belerakhatja a ezt a mennyiséget. Ez esetben az ostya jobban megpuhul az állás során, és nagyon édes lesz a végeredmény. Bár ki, hogyan szereti!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még évekkel ezelőtt a nővéremtől tanultam ezt a receptet. Így lett a neve Tücsi-nápolyi!:D Akkoriban még nagyobb ostyalapokat lehetett venni, így ebből a krémből bőven jutott rá 1 csomagnyira + nyalakodásra is.:D Szóval egy picivel több folyadékot és kókuszreszeléket kell rakni a krémbe (ahogy írtam), hogy ne legyen túl száraz. De azért túl sok folyadékot se rajunk hozzá, mert ha túl híg lesz a krém, kifolyik, és ragadni fog minden (tapasztalat... ^^;). Ha ez történt, "javítsuk ki" egy kis kókuszreszelékkel. Igazán finom, nagyon nehéz abbahagyni!:D Amúgy volt szerencsém megkóstolni nemrég a lilatehenes-márkajelzéssel ellátott kókuszos ostyaszeletet, és majdnem ugyan olyan az ízük! Ha a szeleteket bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, tényleg ugyan olyan lesz, mint a bolti! :D

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek