r
Nosalty Logó

Mákos-marcipános muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mákos-marcipános muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 4917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8778.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    3574 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3073 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 4917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A mikulásmintás kapszlikat a formákba rakjuk.
  2. A dagasztógép táljába tesszük a lisztet, sütőport, vajat vagy margarint, tojást, cukrot, mákot, stb, és jól kikeverjük krémes állagúra. Utána egy kanál segítségével félig megtöltjük a formákat, és 1 kk baracklekvárt rakunk a közepébe, majd a maradék tésztát elosztjuk rajtuk.
  3. Forró sütőben 180 fokon készre sütjük, azután ha kihűlt, megkenjük olvasztott fehér csokival, és a száraz marcipánt citromreszelőn reszeljük le.
  4. Kanállal elosztjuk a csokira a reszelt bordó színű marcipánt. Fehér csokival bevonjuk a kandis cseresznyét, és középre helyezzük. Jöhet a Mikulás, és persze a gyerekek. 12 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-marcipános muffin
Zsuzsamama56 321 recept

Mikulásra nagy meglepetés felnőtteknek is.

Hozzávalók

A muffinhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!