Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos málnafagyi

Mákos málnafagyi
Mákos málnafagyi
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Furcsa párosnak tűnhet a málna és a mák fagyiban, de nagyon tuti kombináció!!! Mákimádóknak kötelező darab! Igazán finom, kissé savanykás, krémes fagyi ez, érdemes kipróbálni, amíg tart a nyár.:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem szükséges a fagyi alapot hűteni, ha viszont friss gyümölcsből készítjük, 4-5 órára hűtőbe vagy fél órára fagyasztóba kell tenni az alapot, mielőtt a fagyigépbe kerül.

A fagyigép tartálya mindig legyen jó alaposan behűtve!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk simára.
  2. Öntsük az alapot a fagyigépbe, és bízzuk rá a munkát.
  3. Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük a masszát műanyag dobozba, és félóránként keverjük át botmixerrel, hogy ne kristályosodjon le. Ismételjük ezt többször a kívánt állag eléréséig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 266
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyitorta, parfé, vaníliafagyi, sorbet

egyéb elnevezések

málnás mákfagyi, málnafagyi mákkal, mákos málnás fagylalt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

344
krémsajt 15 dkg
málna 7 dkg
mák 30 g
cukor 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert