r
Nosalty Logó

Mákos kuglóf 2. - mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Mákos kuglóf 2. - mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A locsoláshoz

Az öntethez

Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A locsoláshoz

Az öntethez

Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A locsoláshoz

Az öntethez

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2012 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A locsoláshoz

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. fél dl langyos tejben 1 teáskanál cukrot elkeverünk, hozzáadjuk az élesztőt, jól elkeverjük. Felfuttatjuk.
  2. A lisztből, a sóból, a 3 dkg cukorral, az élesztőből, 5 ek olvasztott vajból és a tejből lágy tésztát verünk kézzel.
  3. Lisztezett tálban duplájára kelesztjük.
  4. A darált mákot összekeverjük az 5 dkg porcukorral.
  5. Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval (vagy késsel) 4 cm-es széles csíkokra vágjuk.
  7. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A kuglófformát kibéleljük a csíkokkal (körbe-körbe), közben minden sort cukros mákkal és mazsolával szórunk.
  8. Bekapcsoljuk a sütőt, 10 perc elteltével betesszük a tésztánkat sülni kb. 30 percre.
  9. Amikor majdnem megsült, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és még kb. 8 percre visszatoljuk.
  10. Tányérra borítjuk, és karamellás pudinggal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9055
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Mivel ez élesztős, kelt tészta, mindig langyos helyen készítsük. Lehet több mákot és mazsolát is beletenni. Ki ahogy szereti. Igen, tojás nem kell bele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját magam próbáltam ki ezt a receptet, a mennyiségeket is én variáltam. Szerintem nagyon finom, és laktató desszert! Ki kell próbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A locsoláshoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...