Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos keksz aszalt vörösáfonyával

Mákos keksz aszalt vörösáfonyával
Mákos keksz aszalt vörösáfonyával
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és finom, sokáig eltartható. Érdemes nagyobb adagot gyártani belőle, mert gyorsan fogy.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell alaposan kidolgozni, elég, ha összeáll a tészta.
  2. Folpackba csomagoljuk, hengert formálunk belőle, majd 1 órára hűtőbe tesszük dermedni
  3. Lehetőleg éles késsel fél cm vastag szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.
  4. Előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük, vagy amíg az aljuk enyhén barna nem lesz.
  5. Jól záródó dobozban sokáig eláll, feltéve, hogy marad belőle.:)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 856
elküldve: 5
receptkönyvben: 299
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mákos keksz, aszalt áfonyás keksz, narancsos-mákos keksz aszalt áfonyával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szio
szio Fri, 2013-05-03 02:29

Ja, viszont nekem több, mint másfél óra hűtés után se volt vágható a tészta.
Előnye, hogy újragyúrható :-)

szio
szio Fri, 2013-05-03 02:28

Nincs túl jó sütőm, így legközelebb még hosszabb előmelegítés után, és végül alacsonyabb hőfokon fogom sütni - persze, hosszabb ideig, mint az eredetileg lenne.
Érdemes nem nagyon pirítani a kekszet, jobb íze van úgy!
Nagyon jó állaga van amúgy, még fog készülni - talán a citrommáz is elkészül hozzá egyszer, az nagyon jól hangzik!! :-)

margaretta
margaretta / margaretta Wed, 2011-08-10 15:24

Szia! Én is többször megsütöttem már, mindig, nagy társaságban is osztatlan sikert aratott. Ezúton is nagyon köszönöm ezt a remek receptet.
Margaretta

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Thu, 2011-09-29 06:32

Szia Margaretta!

Szuper! Örülök neki, hogy más is osztja a véleményem ezzel a finomsággal kapcsolatban.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 15:10

Nemrégiben találtam, megtetszett, megsütöttem, ma már másodszor, finom.
2 módosítás történt
- aszalt áfonya helyett házi ribizlilekvár került bele
- a tetejére egy intenzíven savanyú citrommáz (ettől aztán extra finom lesz:))
Köszi a receptet!

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sat, 2011-03-12 14:06

Kedves Barbara!
Ó, a finom ribizli lekvár! Az édes kekszhez nagyon passzolnak a savanykás bogyós gyümölcsök, s ha lett volna tavaly ribizlitermésünk, most biztos azt mondanám, legközelebb én is úgy sütöm.:)
A bónusz citrommáz fenségesen hangzik, s még ebből az egyszerű kekszből is csodát csinál. Szerintem nagyon jó ötleteket adtál minden erre járónak, és nekem is.:)

kaccat
kaccat Sun, 2010-12-26 18:10

Ma megsütöttem mákos bejgli helyett! Nagyon finom volt, annyit változtattam rajta, hogy a dupla adaghoz tettem egy szűk tk sütőport és egy csipetnyi szódabikarbónát. Valamint nekem a dupla adaghoz kellett a két narancs leve, de ez nyilván liszt függő. Hűteni nem volt időm, így kanállal adagoltam.
Nagyon nagy sikere volt

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2010-12-27 09:22

Kedves Kaccat!
Igazán örülök, hogy bejgli helyett ez a mákos került az ünnepi asztalra, és sikert arattál vele.:)
Jó, hogy megosztottad a tapasztalataidat, változtatásaidat. A több narancslé biztos, hogy nem rontja el, és igen, lisztfüggő is, hogy mennyi kell belőle.

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sat, 2010-11-27 17:46

Sajnálom, ha nem ízlett. Mindenkinek más az ízlése, ilyen előfordul. Remélem, legközelebb szerencsével jársz, és olyan receptre lelsz, ami ízlik.

Gombócka
Gombócka Thu, 2010-08-26 19:39

Köszi a receptet, nem rég készült el és már alig van belőle:) finom nagyon!!!

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2010-08-30 11:03

Gombócka ennek igazán örülök! A másik nagy előnye a finom íz mellett, hogy légmentesen záródó dobozban sokáig eláll, így akár nagyobb adagot is lehet belőle gyártani, aztán meg rájárhat az ember a tele dobozra.:)

Zebaida
Zebaida Sun, 2010-03-07 20:55

Gratulálok! Tegnap megsütöttem, ma már csak morzsák maradtak belőle! Nagyon finom!

716
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
aszalt gyümölcsök 80 g
vaj 150 g
tojás 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 fél narancsból nyert
mák 50 g
finomliszt 250 g