r
Nosalty Logó

Mákos-diós margaréta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anyucika26
Mákos-diós margaréta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tetejére

Összesen 1390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tetejére

Összesen 6942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11393.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    3792 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1205 mg
  • Foszfor
    3459 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 6942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a mákos tölteléket, a vízbe beletesszük a cukort, és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad benne a cukor.
  2. Hozzátesszük a darált mákot, zsemlemorzsát, sót és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük (alul a folyadék, liszt, majd a felfuttatott élesztő), 15 perc alatt kidolgozza a tésztát. (Az élesztőt langyos, cukros tejbe felfuttattuk, és a liszt tetejére öntöttük.)
  4. Kikapcsolt gépben hagyjuk pihenni (kb. 15-20 perc, nem kell több).
  5. Elkészítjük a diós tölteléket is, pontosan úgy, ahogy mákosat.
  6. Ha kihűltek a töltelékek (segítek, hogy minél előbb kihűljenek, ilyenkor télen kiteszem a spájzba), a megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 20 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk.
  7. A töltelékeket is elosztjuk 10-10 egyenlő részre.
  8. A tészta gombócokat kör alakúra nyújtjuk, mindegyikbe teszünk tölteléket, majd ismét gombóccá formázzuk.
  9. A gombócokat ellapítjuk, majd egy olló segítségével szirmokat vágunk rajta.
  10. A szirmokat kifelé fordítjuk, hogy a töltelék felül legyen.
  11. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, majd hideg sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük 25-30 percig. (10 db fér a gáztepsibe, 2 részletben sütöm.)
  12. Miután kész, cukros langyos tejjel átkenjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6278
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-diós margaréta
anyucika26 10 recept

Nemrégiben találtam rá a receptre, gondoltam meglepem vele a családot! Osztatlan sikert aratott. Hamarosan jövök a diétás verzióval is!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek