r
Nosalty Logó

Kakaós tekercs

NS
Kakaós tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék

1546
Kalória
31.8g
Fehérje
189.3g
Szénhidrát
72.4g
Zsír
56.9g
Víz
153.5g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelék

Összesen 1546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelék

Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelék

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3391.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    757.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagaiból kelt tésztát készítünk. Ha kész, hagyuk kelni kb. fél órát.
  2. Nyújtsuk ki és a középső részére szeleteljük rá a margarin felét, hajtsuk rá a tészta jobb oldali részét, erre szeleteljük a margarin másik felét és fedjük be a tészta bal oldali részével, majd hajtsuk félbe. Mehet vissza a kelesztőtálba újabb fél órára.
  3. Ha újból megkelt, akkor kinyújtjuk, összehajtjuk, ezt még egyszer, vagy kétszer meg lehet ismételni, fél órás pihentetéssel.
  4. Az utolsó kelesztés után kinyujtjuk kb. fél cm vastagra, és háromszögeket vágunk ki (hosszába, majd félbe és átlósan is elvágjuk a tésztát).
  5. A háromszögeket megkenjük olajjal, majd megszórjuk bőven kakaóscukorral. Feltekerjük őket, és a tetejét felvert tojással megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem egy hipp-hopp, és már kész is van süti, de érdemes vele bajlódni, mert a végeredmény valami isteni.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek