r
Nosalty Logó

Vanília pudingos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Vanília pudingos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 852 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3408 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 199 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 852 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2755.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 3408 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk.
  4. Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát:
  5. a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük.
  6. b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 59314
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi Príma Konyha magazinból való a recept, a gyerekeim kedvence :) A pudingba ízlés szerint tehető darabolt csokoládé, mazsola vagy aszalt gyümölcs. A tészta tölthető, tekerhető olvasztott vajjal és vaníliás cukorral, vagy kakaóval megszórva is. A képen a tészta fele készült csak pudinggal, így kisebb a csiga mérete. Ha az egész tésztát tekerjük fel, akkor szép nagy tenyérnyi csigákat kapunk :) Nagyon finom, puha a tésztája.

Hozzászólások

bumi

ÚÚÚÚÚ..ez nagyon tutinak néz ki! Biztos , hogy kifogom próbálni, mert imádom az ilyen csigákat . !:-DE egy kérdésem lenne : Amikor csigákra vágod, nem jön ki a puding?

nyihaj

Szia Bumi! Próbáld ki bátran, nagyon finom! A vágáshoz jóóó éles kés kell, de nem szokott kijönni a puding, mivel "keményre" van f?zve, nem fél liter tejben, hanem kevesebben. Ezért is kell figyelni a puding h?mérsékletére, mert ha nagyon kih?l, akkor kenni nem fogod tudni, csak darabolni :-D úgy meg furik lennének a csigák :)

Törölt felhasználó

Kedves Nyihaj! Köszi szépen a recit! Ma megcsináltam és tényleg jó nagyon.Igaz én 2 vaníliás cukit tettem bele és kicsivel több cukrot(édesszájúak vagyunk) és instant éleszt?t a rendes helyett, de remek lett. Nagyim is csak lesett hogy ilyen könny? kelt tésztát még nem látott. És nekem is nagyon ízlik. Ilyenkor ha valami ilyen jól sikerül, mindig olyan boldog vagyok ám!!! További szép napot!

nyihaj

Szia aduhil! Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett! Köszönöm, h. megírtad!!! A cukor mennyisége természetesen változtatható és az instant éleszt? is jó! Szoktam én is használni, ha nincs friss itthon. Annak különösen örülök, hogy a Nagyidat is sikerült elkápráztatnod! Gratula hozzá :) Hajni

Hajós Enikő

Nagyon finom!Én is instant éleszt?vel készítettem,mert az volt épp itthon!

nyihaj

Szia Enik?! Örülök, hogy neked is ízlett! :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! A szeleteléshez egy ötlet, hogy ne jöjjön ki a puding: cérna. Egy kb. 30-40 cm-es darab kell hozzá. A cérna közepét becsúsztatjuk a feltekert-megtöltött tészta alá, a két végénél fogva fölötte keresztezzük, meghúzzuk és már el is van vágva. Így nem nyomódnak össze a tekercsek. Én az összes kelt tésztás tekercset így szeletelem (mióta ellestem). Magamtól sztem nem jutott volna eszembe, ezért is írom le, hátha más is így van ezzel... :) Amúgy a recept nálam is mentve! ;)

nyihaj

Szia Inkaszirt! Köszönöm az ötletet! Olvastam-hallottam már róla, de próbálni még nem próbáltam. Eddig nem volt gond a késsel, nekem nem szokott kifolyni a töltelék :) De jó, h. itt a tipp és többen látják! Köszi ismét :) h

Diorissimo

De jó ez az ötlet! Ki fogom próbálni! :)

nyihaj

Szia Inkaszirt! Köszönet a cérnás ötletért! Tényleg nagyon szépen lehet szelni így! Azt vettem észre, ha kelesztem a tésztát, majd a puding, tekerem, szelem, akkor éles késsel is nagyon szépen tudok dolgozni, formásak maradnak a csigák. De ha csak összeállítom a tésztát és azonnal tekerem, szelem, akkor igencsak megdolgoztat a késsel szelés. Így a múltkor kipróbáltam cérnával és juhééé! Nagyon klassz! Köszönöm, hogy megosztottad az ötletet! Hajni

Döme-Ádám

"Mostantól mindig ilyet süssél!"- mondta a fiam, miután még szinte forrón megkóstolta. Valóban nagyon finom, krémes, nem édes és igen puha tésztájú ez a csiga! Én a tésztáját kétfelé osztottam: a fele vaníliás-mazsolás lett, a másik felét pedig csokis karamella pudinggal kentem meg, ami egyáltalán nem folyt ki a szeletelésnél sem. A rövidebb idej? elkészítést választottam (csak 40 perc kelesztés), s légkeveréssel sütöttem a 2 tepsit egyszerre, a leírtak szerint. Köszönöm ezt a nagyszer? receptet, a család kívánságára is gyakran fogom sütni!

nyihaj

Szia! Ó, de örülök, hogy ekkora sikere volt! :)) Hmm, ez a csokis-karamellás töltelék nagyon jól hangzik! Legközelebb kipróbálom, a lányom a karamellás dolgokat is nagyon szereti! Köszönöm az ötletet! h

minimoris

Kipróbálva,nagyon finom!

nyihaj

Szuper :-D

Fox_Humana

Tegnap én is kipróbáltam, és egyet értek az el?ttem szólókkal. Nagyon finom lett! A párom ugyan külön porcukorszórást igényelt rá, de ez nem a recept hibája, én kevésbé édesen szeretem, ? meg kevésbé szereti a nem mézédes dolgokat :). Bár még kezd? vagyok a kelt tészták készítésében (kb. két hónapja készült az els? pizzatésztám, és úgy három hete sütöttem el?ször kakaós csigát), ez a süti mégis tökéletes lett! Inkaszirt ötlete a cérnával nálam nagyon bevált, az el?z? kakaós csigánál (valószín?leg a nem eléggé éles késeimnek köszönhet?en) több töltelék maradt az asztalon, mint a sütiben, ráadásul a csigák is úgy néztek ki szeletelés után, mintha egy Picasso vagy Dalí festményr?l mintáztam volna ?ket. Hát, ez most nem ismétl?dött meg. Már csak az a kérdés, vissza tudom-e fogni magam, vagy ma este is megcsináljam, mondjuk csokis töltelékkel?

bumi

Megsütöttem ! ! ! Irtó szépek lettek ! Szép nagyra feljöttek ! Köszi a receptet ! Ui: szerinted ezt lehetne úgy is ha kör alakú formába tenném a feltekert tésztát? tudod aminek lyukas a közepe és olyan koszorú alakú lenne.... :-D

nyihaj

Szia bumi! Örülök, hogy jól sikerült :)) Simán beleteheted a koszorú formába! Nem tudom mekkora a formád, de én lehet h. csak a fél adagot tenném bele egyszerre...

kodelka

Szia Nyihaj! Ez valami eszméletlen finom!!! Most lett kész az els? adag amit így melegen be is nyomtuk egyb?l. :-))))) Isteni a tésztája ,omlós és puha...hmmmm..... Gratula!

nyihaj

Szia kodelka! A gratula csakis téged illett, te készítetted el! Örülök, hogy ízlett :) Hajni

anytha1

Nagyon finom lett!!Én instant éleszt?vel csináltam és a csigákat sütés el?tt lekentem tojássárgája-tej keverékével.

Diorissimo

Pont valami ilyesmit kerestem! Köszi a receptet, meg is csinálom! :) Bár épp csak csokis puding van itthon, de a gyerekek azt mondják, jó lesz azzal is.Majd legközelebb lesz vaníliás.:)

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett. 1 adagot készítettem csak, így ma megint sütök, hisz tegnap kih?lni sem volt ideje :) Köszi a receptet, elmentve és még kb. 100 megsütve.

nyihaj

Szia! Örülök, hogy sikere volt! Nálunk is örök kedvenc :)

Törölt felhasználó

Sziasztok.Tegnap megsütötem a csigákat és nagyon finomak!!!A következ? alkalommal dupla adag puding kerül majd bele és kicsivel több cukor.A cérnás szeletelés viszont kit?n?!!Köszi a receptet!

nyihaj

Szia! Örülök, hogy sikere volt :) A dupla puding szerintem er?sen megnehezíti majd a szeletelést, de semmi se lehetetlen! A cérnás módszert nem próbáltam még, lehet azzal sikerül. Jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Szia Nyihaj! Eszméletlen finomak lettek a csigáim :) jó nagyra megnött a tészta is és a csigák is. Köszönöm

nyihaj

Szia Dudika88! Örülök, hogy jól sikerültek a csigák! :) Igazán h?sies vagy, hogy ebben a forróságban kelt tésztát sütsz! Hajni

Törölt felhasználó

Nagyon finom ! eddigi darazsfeszek receptem 6 tojasos volt, de soha nem lett olyan amilyet szerettem volna.... es most itt ez az 1 tojasos es mindent visz... Az adag felet pudinggal keszitettem, a masikat pedig cukros margarinnal ( habar eddig mindig csak vajjal) es szuper lett mindket valtozat. Tehat ez az a recept. nem keresgelek tovabb! Kosziiiii!

nyihaj

Kedves Mumy76! Örülök, hogy ízlett, köszönöm hogy megírtad :) Hajni

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek