r
Nosalty Logó

Mákos baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 1573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 9438 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 255 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15690.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    7078 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1463 mg
  • Foszfor
    5354 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1461.6 g
  • Cukor
    1172 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 9438 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Elkészítés

Tészta + töltelék

  1. A mákot elkeverjük a cukorral.
  2. A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
  3. Az ötödik réteslaptól már jöhet a töltelék: először egy kis sárga öntetet locsolunk a lapra, egy ecsettel mindenfelé elkenjük, erre pedig jön a mák. Jól szórjuk meg, ne nyelje el az öntet a mákot. Ezt így folytatjuk, míg el nem fogy vagy a mák vagy a sárga öntet (nálam kb 10-12 réteg jön ki belőle, az bőven elég magas lesz). Utoljára a tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
  4. Fontos, ha készen vagyunk előre felszeleteljük, ezt lehet tetszés szerint. (Én például kb. 5x5 cm-es kockákra szeletelem.) A tetejét szintén lekenjük olajjal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.

Sárga öntet

  1. A sárga öntethez összekeverjük a hozzávalókat.

Szirup

  1. Míg sül a baklava, feltesszük avizet a cukorral, majd beleszeleteljük a citromot. Pár percig forraljuk, azután levesszük a tűzről. Nagyjából próbáljuk megoldani, hogy a szirup és a baklava egyszerre legyen kész, és ha elkészült a baklava, óvatosan és lassanként ráöntjük a szirupot.
  2. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x21x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6136
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)

Hozzászólások

Vicikó

Szia Valentin! Ez annyira guszta.....! Köszi, elmentettem, és is el fogom készíteni. ( Majd ha újból be lehet kapcsolni a süt?t, mert mostanában jobb ha elkerüli az ember ebben a h?ségben :-) ) Azt azért megkérdezném, igaz nem tettél utalást a leírásodban, hogy nem úgy lenne, de az összes szirupot rá kell önteni? És, hogy, nem próbáltad még ezt dióval? Azzal is biztos ugyanilyen lenne? Szóval köszi még egyszer! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Szia Vici :) el?ször is köszönöm szépen :) Igen én rá szoktam önteni az összes szirupot, lassanként, hogy a mák rendesen elnyelje. Megeshet, hogy fennmarad egy kevés szirup, de általában nálam elfogy :) meg amúgy is akkor igazi a baklava, ha jó édes :) Persze próbáltam dióval is, és már készülök feltenni annak a receptjét is, mert van egy kis különbség a kett? között!

Vicikó

El?ször is nagyon szívesen! :-)) Ok, köszi, akkor megvárom annak is a receptjét. :-) Vici

Artemisz

Nagyon vonzó süti... De az 1 kg cukor merénylet magunk ellen... Ellen kell álljak. :(

Hozzávalók

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek