Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makadámdió sajt

Makadámdió sajt
Makadámdió sajt
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan érdeklődtek a tejmentes sajtreceptjeim iránt (amit itt is megköszönök:)). Így gondoltam, felteszem ezt a receptet a változatosság kedvéért. Ha lehet, 3-4 napnál tovább ne tároljuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4-6 órán keresztül vízben áztatjuk a paradiót és a makadámdiót.
  2. A 2-3 dl vízzel turmixgépben pépesre ledaráljuk.
  3. Szűrőzsákba tesszük, és a víz nagy részét leszűrjük. Nem szabad nyomkodni, préselni.
  4. Egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a probiotikumot, alaposan összekeverjük.
  5. Visszatesszük a zsákba, egy nehezéket teszünk a tetejére, és lassan kipréseljük a visszamaradt folyadékot.
  6. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az étkezési élesztőpelyhet, sót és ízlés szerint borssal ízesítjük. Jól dolgozzuk össze a masszát.
  7. Szobahőmérsékleten kb. 12-24 óráig érleljük.
  8. A 12-24 óra elteltével formába tesszük (vagy a tálban is hagyhatjuk), a hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 093
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
diéta: tejmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradió sajt, tejmentes sajt, borsos makadámdiós sajt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

potyibo
potyibo Mon, 2013-06-10 19:06

Kedves Kriszti,
köszönöm a sok infót:o)))neki is estem egy adag joghurtnak, kíváncsian várom milyen lesz.Szép estét:o))

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-06-10 19:52

Igazán nincs mit kedves Petra:) remélem sikerülni fog (áááhhhh.... biztos vagyok benne, hogy finomat fogsz készi(í?)teni). Neked is szép estét!
K

potyibo
potyibo Sun, 2013-06-09 08:16

Kész a mandulasajtom, nagyon nagyon finom...köszönöm a receptet!!Azt szeretném kérdezni, növényi tejből joghurtot is készítettél már?Ha igen, megosztanád velem a tapasztalataidat?Ezer köszönet!!:o))

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-06-10 19:45

Folyt köv:
A növényi tejnek legyen magas a fehérje tartalma, ez nagyon fontos a sikeres joghurt elkészítéséhez (ezért is legjobb a szója).
Használhatsz agar agar-t vagy xantana-t ezeket állagjavítóként kell bele tenni.
Növényi tej, probiotikum, állagjavítóra van szükséged a joghurt elkészítéséhez:)
Ha valamit kihagytam kérlek írj:)
További békés szép napot kívánok!
K

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-06-10 19:43

Nagyon örülök és köszönöm szépen! Igen készítettem:)
Lehet szója tejből is készíteni igaz állagjavítót is kell hozzá adni, hogy össze álljon ami terészetesen lehet természetes. Nagyon finom joghurtot lehet készíteni kókuszból is, lehet konzerv és a kókusz húsát is felkell használni.
Érdemes ehez egy joghurt melegítő-készítőt használni mivel nehezebben áll össze mint a tejből készült, de természetesen a sütőt is lehet használni.
A növényi joghurtoknak álltalában 6-8 óráig kell melegedniük.
Pillanat mindjárt folytatom..:)

potyibo
potyibo Fri, 2013-06-07 13:30

Szia, azt szeretném kérdezni, h szerinted a fiam progastro kid probiotikumával is próbálkozhatok a sajtkészítésnél?Ez is lactobacilus meg acidofilus törzseket tartalmaz(többek között)..köszönöm a válaszodat&szép délutánt:o)petra

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2013-06-07 15:44

Kedves Petra!
Igen nyugodtan használhatod a progastro kid probiotikum-ot. Megnéztem az összetevőit tökéletesen megfelel. Szép mosolygós délutánt Néked is:)
Kriszti

potyibo
potyibo Fri, 2013-06-07 13:16

Érdeklődnék, hol vetted a probiotikumot?Egy ideje már keresgélek ilyesmit a fiam tejallergiája miatt, de nem találtam semmit. Köszönöm szépen az infót:o))Petra

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2013-06-07 15:56

Kedves Petra!
Kérlek tekinsd meg ezt a receptemet és a hozzászólásokat.
http://www.nosalty.hu/recept/hazi-gyumolcsjoghurt-tejmentesen (sok infó van a hozzászólások közzött)
Sajnos most mennem kell dolgozni de ígérem, legkésöbb holnapra összeálítok Neked egy listát a probiotikummal kapcsolatban és felteszem a szakács infómhoz. Nagyon szépen köszönöm az érdeklődésedet. További szép napot!
Kriszti

236
makadámdió 10 dkg
brazil dió - paradió 10 dkg
víz 2 dl
élesztőpehely 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint